Hyppää sisältöön

Jujo Thermal kehittää paperista vaihtoehtoa muoville elintarvikkeiden joustopakkauksiin

Euralaisyritys kehittää muovia korvaavaa erikoispaperia yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Jujo Thermal valmistaa lämpöherkkiä paperituotteita Euran Kauttualla. Kuva: Antti Laakso / Yle

Euran Kauttualla toimiva Jujo Thermal kehittää uutta, ympäristöystävällistä erikoispaperia, jonka tavoitteena on vähentää muovin käyttöä elintarvikkeiden joustopakkauksissa.

Erikoispaperilla voidaan korvata pakkausten muoviset tai alumiiniset suojakalvot. Sillä on suojaominaisuudet happea, kosteutta ja tuoksuja vastaan.

Muovin korvaava erikoispaperi valmistetaan kierrätettävästä ja biohajoavasta paperimateriaalista. Tuotekehityksen taustalla ovat muovijätteen tuomat ekologiset haasteet.

– Olemme sitoutuneita vastaamaan tähän haasteeseen ja kasvavaan ekologisten pakkausmateriaalien kysyntään kehittämällä kestävää kehitystä tukevia materiaaleja, sanoo yhtiön tiedotteessa tuotekehityspäällikkö ja pakkausasiantuntija Masashi Okamoto.

Yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa

Jujo Thermal on kehittänyt tuotetta yhteistyössä Tampereen yliopiston paperinjalostus- ja pakkaustekniikan laitoksen kanssa. Tuotetta testataan parhaillaan asiakkaiden kanssa. Eurasta tulee tuotteen valmistuksen Euroopan tukikohta.

Erikoispaperi perustuu Jujo Thermalin emoyhtiö Nippon Paper Industriesin teknologiainnovaatioon. Sen ensimmäiset tuotesovellukset lanseerattiin keväällä 2017.

Jujo Thermal on Pohjoismaiden ainoa lämpöherkkää paperia valmistava yritys. Valtaosa tuotteista menee vientiin.

Yritys työllistää Eurassa noin 200 ihmistä. Sen vuosittainen liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa.