Kaksi Kuopion kaupungin terveydenhoitajaa palkittiin työstään monikulttuurisen perhevalmennuksen parissa

Ainu-stipendi myönnettiin Niina Happoselle ja Pauliina Rissaselle Terveydenhoitajapäivillä Rovaniemellä.

Kuopio
Kaksi terveydenhoitajaa
Terveydenhoitajat Niina Happonen (vas.) ja Pauliina Rissanen palkittiin torstaina Rovaniemellä.Arttu Littow

Terveydenhoitajat Niina Happonen ja Pauliina Rissanen palkittiin työstään monikulttuurisen perhevalmentamisen parissa Kuopion kaupungin äitiysneuvolassa.

Terveydenhoitajaliiton tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Happonen ja Rissanen ovat kehittäneet ja järjestäneet neuvolassa englanninkielistä, pienryhmissä tapahtuvaa perhevalmennusta perheille. Lisäksi terveydenhoitajat ovat tehneet laajan englanninkielisen tietopaketin perhevalmennuksen asiakkaille.

Työssään Happonen ja Rissanen ovat tehneet suomalaista neuvolajärjestelmää ja terveydenhuoltoa tutuksi maahanmuuttajille, mikä osaltaan helpottaa perheiden kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Ensimmäinen englanninkielinen perhevalmennusryhmä aloitti toimintansa vuonna 2012, jolloin ryhmässä oli vain tietyn alueen asiakkaita. Vuodesta 2017 lähtien ryhmään on tullut asiakkaita koko Kuopion kaupungin alueelta. Monikulttuurinen perhevalmennus on tullut jäädäkseen Kuopion kaupungin perhevalmennuskokonaisuuteen.

Ainu-stipendi myönnettiin Happoselle ja Rissaselle torstaina Terveydenhoitajapäivillä Rovaniemellä. Berner Oy myöntää stipendin vuosittain odottavien ja lapsiperheiden parissa tapahtuvan terveydenhoitajatyön tukemiseksi ja kehittämiseksi. Valinnan stipendin saajista teki Suomen Terveydenhoitajaliitto.