1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi Facebookin johtajaa jättää tehtävänsä

Tietovuotoskandaalien kolhima yhtiö aikoo keskittyä vastedes palveluidensa yksityisyyteen.

Facebook, Inc.
Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebook.
Facebookin johtoporrasta uusitaan.Luong Thai Linh / EPA

Kaksi yhteisöpalvelu Facebookin avainjohtajaa jättää tehtävänsä. Yhtiö kertoi torstaina (siirryt toiseen palveluun), että sekä tuotejohtaja Chris Cox että WhatsAppista vastannut Chris Daniels lähtevät yrityksestä.

Vuodesta 2005 Facebookissa työskennellyt Cox on ollut yhtiön keskeinen henkilö ja toiminut toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin oikeana kätenä.

– Chris on keskustellut kanssani useamman vuoden ajan halustaan tehdä jotain muuta. Hän on yksi lahjakkaimmista ihmisistä, joita tunnen, Zuckerberg sanoi Facebookin työntekijöille lähettämässään tiedotteessa.

Zuckerberg pahoitteli johtajien lähtöä, mutta sanoi sen avaavan tilaa uusille johtajille, jotka ovat innoissaan yhtiön tulevasta suunnasta.

Toistuvissa tietovuotoskandaaleissa ryvettynyt Facebook ilmoitti äskettäin keskittyvänsä jatkossa yhä enemmän palveluidensa yksityisyyteen.

CNN (siirryt toiseen palveluun):n mukaan myös Cox viittasi Facebookin uuteen suuntaan ja sanoi sen vaativan uusia johtajia. Zuckerbergin mukaan Coxin tilalle ei nimitetä heti ketään, vaan johtotehtäviä järjestellään uudelleen.

Viime kuukausina myös Facebookin turvallisuusjohtaja ja viestintäjohtaja ovat jättäneet tehtävänsä.

Facebookin osakekurssi heikkeni torstain jälkipörssissä kaksi prosenttia uutisen jälkeen.

Lue myös:

Facebookin katkos sai ihmiset vaihtamaan viestintäsovellusta – Telegramille yli 3 miljoonaa uutta käyttäjää vuorokaudessa

Lue seuraavaksi