Osuuskunta Maitomaa aloittaa yt-neuvottelut: "Vielä ei tiedetä, johtaako tämä yhdenkään ihmisen irtisanomiseen"

Syynä on yhtiön mukaan toimintojen uudelleen järjestely.

meijeriteollisuus
Raejuustoja liukuhihnalla.
Raejuustoja liukuhihnalla.Anna Ronkainen / Yle

Suonenjokinen meijeriosuuskunta Maitomaa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintojensa uudelleen järjestämiseksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Neuvottelujen tarkoista henkilöstön vähennys- tai muista säästötavoitteista ei ole vielä tietoa. Osuuskunnassa on noin 70 työntekijää.

– Vielä ei tiedetä, johtavatko neuvottelut yhdenkään ihmisen irtisanomiseen. Se on mahdollista, mutta vielä en sitä osaa sanoa, Maitomaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Kärkkäinen sanoo Ylelle.

Yle ei ole vielä tavoittanut Maitomaan Meijerialan Ammattilaisten luottamusmiestä Minna Räsänen-Käkiä kommentoimaan yt-neuvotteluita. Savon Sanomille Räsänen-Käki kertoi, että tieto neuvotteluista yllätti.

Maitomaalla käynnissä miljoonainvestointi

Matti Kärkkäisen mukaan Maitomaa teki viime vuonna hieman tappiota, mutta se ei ole syy neuvotteluille.

– Tappiota tulee vähän, mutta tässä ei ole kyse siitä. Näillä neuvotteluilla varaudutaan tulevaisuuteen. Meillä on menossa investointi tehtaalla ja se voi tarkoittaa myös uusia ihmisiä, Kärkkäinen sanoo.

Maitomaalla on käynnissä runsaan 10 miljoonan euron laajennusinvestointi. Joulukuussa yhtiön silloinen toimitusjohtaja Mikko Sairanen arvioi laajennuksen tuovan parin vuoden aikajänteellä 17 uutta työpaikkaa.

Sairanen irtisanottiin tehtävästään tiistaina.

Osuuskunta Maitomaa on Valion ja Arlan jälkeen Suomen kolmanneksi suurin meijeriyhtiö. Osuuskunnalla on noin 180 maidontuottajaa.