1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murhayritykset

Syyttäjä vaatii pohjoiskarjalaiselle miehelle 7 vuoden vankeutta murhan yrityksestä: "yritti tappaa poliisin moottorisahalla"

Aiemmissa poliisikuulusteluissa mies on kertonut, ettei muista uhkailleensa poliisia.

Murhayritykset
Joensuun oikeus- ja poliisitalo marraskuussa 2018
Tapauksen käsittely on alkanut Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.Annika Martikainen / Yle

Tohmajärvellä poliisia moottorisahalla uhkailleelle miehelle vaaditaan 7 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjä katsoo 42-vuotiaan kontiolahtelaisen miehen syyllistyneen joulun alla kahteen murhan yritykseen ja pahoinpitelyyn.

Haastehakemuksen mukaan tapahtumaketju sai alkunsa, kun mies oli pahoinpidellyt puolisoaan vapaa-ajan asunnolla Tohmajärvellä. Poliisin tultua paikalle mies oli tullut vastaan moottorisaha kädessä. Poliisi oli päästänyt poliisikoiran irti, minkä jälkeen mies oli käynnistänyt sahan ja yrittänyt lyödä sahalla koiraa. Lyönnit olivat menneet vain vähän ohi.

Tämän jälkeen mies oli uhkaillut käynnissä olevalla sahalla poliisipartiota. Poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä ylävartaloon.

Tapauksen käsittely on alkanut tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Aiemmissa poliisikuulusteluissa mies on kertonut, ettei muista uhkailleensa poliisia.

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki arvion poliisin aseenkäytöstä ja totesi tammikuun alussa, ettei asiasta käynnistetä esitutkintaa.