1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylläs valittiin Vuoden Retkikohteeksi

Tämänkertaisen retkikohde-kilpailun teemana oli maastopyöräilyreitit.

maastopyöräily
Maastopyöräilijöitä Ylläksellä.
Metsähallitus / Juuso Ritari

Ylläs on valittu Vuoden Retkikohteeksi 2019. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä, johon osallistui yli 7300 retkeilijää.

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluja.

Tämänkertaisen retkikohde-kilpailun teemana oli maastopyöräilyreitit. Kilpailussa haettiin reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu – ei päällystetyistä pyöräteistä. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluja, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

– Tämä oli todella iloinen uutinen, sillä olemme panostaneet maastopyöräilyn kehittämiseen jo usean vuoden ajan, Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma sanoo Messukeskuksen tiedotteessa.

200 kilometriä pyöräreittejä

Maastopyöräilyreittejä Ylläksellä on yhteensä 200 kilometriä ja säännöllisesti huollettuja talvipyöräilyreittejä 100 kilometriä

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestettiin nyt 15. kerran. Voittajaa sai äänestää netissä ammattilaisraadin valitsemien kymmenen finalistin joukosta.

Palkinto julkistettiin GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa perjantaina.

Lue seuraavaksi