Konkurssiin ajautunut Domus Yhtiöt myyty – Ikkunatuotanto aloitetaan uudelleen Loimaalla

Fenestra Suomi osti konkurssipesältä Domus Yhtiöiden tehtaan Loimaalla.

Loimaa
Domus Loimaalla.
Domus Loimaalla.Ari Welling / Yle

konkurssiin mennyt ikkunavalmistaja Domus Yhtiöt on myyty.

Fenestra Suomi osti yhtiön tänään. Kauppa allekirjoitettiin Turussa Fenestra Suomi Oy:n ja Domuksen omistajan Domus Yhtiöiden konkurssipesän kesken. Kauppa käsittää Loimaalla sijaitsevan tehtaan.

Domus yhtiöiden Kouvolan Korian tehdas on vielä myymättä.

Domus Yhtiöt ajautui konkurssiin viime joulukuussa. Loimaan tehtaan noin 130 työntekijää ja Korian noin sata työntekijää irtisanottiin tuolloin. Konkurssipesä on aikaisemmin sanonut toivovansa myyvänsä tehtaat kokonaisuutena.

Fenestra Suomi aikoo aloittaa tuotannon uudestaan Loimaalla jo huhtikuun alkupuolella. Toimitusjohtaja Lauri Laast kertoo, että rekrytoinnit on aloitettu.

– Suurin osa työntekijöistä menetti työnsä konkurssissa. Olemme tiedottaneet heille tilanteesta ja olemme aloittaneet rekrytoinnit uudelleen. Aikomuksemme on kasvaa myynnin kasvun myötä ja siirtyä tuotannossa kaksivuorotyöhön asteittain, Laast kertoo yhtiön tiedotteessa.

Päätuotteet tulevat olemaan puualumiini- ja puuikkunat.

Kaupan jälkeen Fenestralla on nyt kaksi tehdasta, toinen sijaitsee Harjumaassa Virossa. Fenestra työllistää tällä hetkellä yli 100 ihmistä.

Fenestran omistaa noin 60 prosentin osuudella baltialainen sijoitusrahasto Livonia Partners ja 40 prosentin osuus Fenestrasta kuuluu Laastille, Riho Prassille ja Martti Siitamille.

Lue lisää:

Domuksen tehtaille etsitään ostajaa pikaisesti – konkurssipesän hoitaja: "Kiinnostuneilta on saatu hyvin yhteydenottoja"

Domus Yhtiöiden konkurssi menetys myös Loimaan kaupungille – irtisanotuille pohditaan jo uusia uria

Ovia, ikkunoita ja kalusteita valmistanut Domus Yhtiöt irtisanoo lähes 230 ihmistä

Oikeus asetti Domus Yhtiöt konkurssiin – velkojat peräävät satoja tuhansia euroja Domus Yhtiöt hakeutuu konkurssiin – Loimaan tehtaan pääluottamusmies: "Jos pesänhoitaja tulee huomenna, niin hän irtisanoo meidät kaikki"