Nokian Renkaat sai verottajalta takaisin 150 miljoonaa euroa viime kesänä – kiista on nyt viimein loppuun käsitelty

Nokian Renkaiden ja verottajan kiista on lopullisesti ratkaistu. Verottaja ei saanut valituslupaa.

Nokian Renkaat
Nastarenkaita Nokian Hakkapeliitta 7.
Derrick Frilund / Yle

Nokian Renkaat Oyj:n ja verottajan kiista on lopullisesti ratkaistu.

Nokian Renkaat kertoo pörssitiedotteessa, ettei korkein hallinto-oikeus KHO ota kiistaa käsiteltäväkseen.

Nokian Renkaat voitti viime keväänä hallinto-oikeudessa pitkän taistelun verottajan kanssa. Verokiista koski vuosien 2007–2010 veroprosessia.

– KHO:n päätöksen johdosta Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö on peruuttanut vuotta 2011 koskeneen valituksensa. Verohallinnon vuonna 2018 tekemä myönteinen päätös Nokian Renkaiden verovuoden 2011 oikaisuvaatimuksessa on näin lainvoimainen, yhtiö tiedottaa.

Nokian Renkaiden tehdas Nokialla.
Jussi Mansikka / Yle

Nokian Renkaat ehti maksaa verottajalle muun muassa lisäveroja ja veronkorotuksia lähes 90 miljoonaa euroa.

Suomen Verohallinto palautti aiemmin maksetut jäännösverot ja korot, yhteensä 148 miljoonaa, Nokian Renkaille jo viime kesäkuussa. Summa liittyy vuosien 2007 - 2011 verokiistoihin.

Hallinto-oikeus kumosi kesällä Verohallinnon oikaisulautakunnan 89,2 miljoonan euron veropäätökset kokonaan ja määräsi Verohallinnon lisäksi maksamaan oikeudenkäyntikuluja Nokian Renkaille 40 000 euroa.

Kiista koski Venäjän toimintoja

Nokian Renkaille tehtiin verotarkastus vuosina 2012–2013. Tarkastus koski aiempien vuosien aikana tapahtunutta siirtohinnoittelua Nokian Renkaat Oyj:n ja etenkin sen venäläisten tytäryhtiöiden välillä.

Verottaja katsoi, että Nokian Renkaat olisi niin kutsutulla siirtohinnoittelulla jättänyt maksamatta sille kuuluneita veroja. Yritys piti tätä perusteettomana ja kertoi heti valittavansa päätöksestä.

Nokian Renkaiden mukaan se olisi joutunut maksamaan verot sekä Venäjällä että Suomessa samasta tulosta, jos päätöstä ei olisi kumottu.

Lue lisää:

Nokian Renkaat palkkaa 80 henkilöä – Voitti verottajalta oikeudessa 150 miljoonaa euroa

Nokian Renkaat voitti verottajan 90 miljoonan euron kiistassa