Mustasaarelaiset torppasivat kuntaliitoksen kansanäänestyksessä – Katso Ylen erikoislähetys, mitä äänestyksestä seuraa

Kuntaliitoksen vastustajat veivät voiton selkeästi, kun Mustasaari äänesti eilen kuntaliitoksesta Vaasan kanssa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Äänestysprosentti oli korkea, 76,4.

kansanäänestykset
ÄÄnestyspaikka
Erikoislähetyksessä käydään läpi Mustasaaren kansanäänestyksen tulosta ja sitä, miten se tulee vaikuttamaan lopulliseen päätökseen Mustasaaren ja Vaasan kuntien yhdistymisestä. Toimittajat ovat Terhi Varjonen ja Tuomo Rintamaa.

Useita kertoja viriteltyä Mustasaaren ja Vaasan kuntaliitoshanketta on luonnehdittu yhdeksi hankalimmista.

Sunnuntaina järjestetty neuvoa-antava kansanäänestys antoi selvän viestin kunnan päättäjille, kun 61,3% kuntalaisista äänesti ei liitokselle. Kello 10 alkava Ylen erikoislähetys käsittelee kansanäänestyksen tulosta ja sen seurauksia.

Lähetyksessä äänestystulosta kommentoivat Mustasaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja Carola Lithén (r.) ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand (r.). Valtuutetuista kuullaan kuntaliitoksen kannattajaa Karina Björnistä (MSK) ja vastustajaa Kenth Nedergårdia (r.).

Myös Åbo Akademin kuntatutkija Siv Sandberg ja Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom ovat haastateltavina.

Lähetys tehdään Mustasaaren virastotalolta, ja siinä käydään myös Sulvan kylässä sekä Pasilan studiossa.

Lisää aiheesta: Kiistelty kuntaliitos sai mustasaarelaiset liikkeelle – kansanäänestyksessä selvä enemmistö vastustaa yhdistymistä Vaasan kanssa

Pelkoja, syyttelyä ja propagandaa – yksi Suomen kinkkisimmistä kuntaliitoshankkeista repii jo RKP:tä: “Ruotsin kieltä pitää suojella, ettei se häviä Suomesta”