1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silvio Berlusconi

Berlusconin bunga-bunga-juhliin osallistunut nainen kuoli myrkkyyn – oli kirjoittamassa kirjaa

Imane Fadil oli jo vuosia pelännyt, että hänet myrkytetään.

Silvio Berlusconi
Imane Fadil (vas.) saapumassa Milanon oikeustaloon huhtikuussa 2012.
Imane Fadil (vas.) saapumassa Milanon oikeustaloon huhtikuussa 2012.Daniele Mascolo / EPA

Italian viranomaiset ovat aloittaneet murhatutkimuksen entisen valokuvamallin Imane Fadilin kuolemasta.

Fadil oli tullut Italiassa tunnetuksi siitä, että hän oli yksi todistajista, jotka oikeudessa kertoivat entisen pääministeri Silvio Berlusconin kuuluisista "bunga-bunga-juhlista". Berlusconi tuomittiin oikeudessa seksin ostamisesta alaikäiseltä prostituoidulta, joskin tuomio kumottiin myöhemmin.

Fadil kuoli maaliskuun 1. päivänä Milanon Humanitas-sairaalassa, jonne hänet oli tuotu runsas kuukausi aikaisemmin selittämättömien vatsakipujen takia.

Sairaala ei ollut saanut selville, mistä hänen kipunsa olivat johtuneet, joten hänestä otetut näytteet oli lähetetty erikoislaboratorioon Paviaan.

Tulokset tulivat vasta viisi päivää Fadilin kuoleman jälkeen. Niistä ilmeni, että 33-vuotiaan Fadilin elimistössä oli ollut erilaisia radioaktiivisia aineita, joita ei ole julkisesti saatavilla.

Fadil oli kertonut ystävilleen ja lakimiehelleen pelkäävänsä, että hänet myrkytetään.

Hän oli parhaillaan kirjoittamassa kirjaa Berlusconin juhlista ja kokemuksistaan siihen liittyneessä oikeudenkäynnissä. Viranomaiset ovat saaneet haltuunsa kopion kirjan käsikirjoituksesta.

82-vuotiasta Berlusconia vastaan on käynnissä oikedenkäynti, jossa häntä syytetään todistajien lahjomisesta antamaan juhlista väärän todistuksen. Lisäksi viranomaiset selvittävät useassa Italian kaupungissa, onko Berlusconi lahjonut ihmisiä pysymään vaiti juhliensa tapahtumista.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi