Uutta tietoa Etiopian lentoturmasta – koneella poikkeuksellisen suuri nopeus nousun jälkeen

Etiopian lentoturmassa kuoli 157 ihmistä viime sunnuntaina.

Boeing 737 MAX
Pudonneen koneen osia Bishoftun lähellä Etiopiassa.
Pudonneen Boeing 737 lentokoneen osia Bishoftun lähellä Etiopiassa.STR / EPA

Ethiopian Airlinesin lennosta 302 on tullut uutta tietoa. Viime sunnuntaina pudonnut Boeing 737 Max 8 -lentokone putosi pian nousun jälkeen.

Nimettömänä pysyvä lähde kertoi Reutersille, että koneella oli lentoonlähdön jälkeen epätavallisen suuri nopeus, ennen kuin lentäjät ilmoittivat ongelmista lennonjohdolle.

Kahden kilometrin korkeudessa lentäjät pyysivät lupaa nousta neljään kilometriin. Pian he pyysivätkin palata takaisin lentokentälle.

– Kapteeni sanoi, että hänellä oli ongelmia lennonohjauksessa, minkä takia hän halusi nousta heti lähdön jälkeen normaalia korkeammalle, lähde sanoi.

Ongelmasta tai syistä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa. Kone katosi tutkasta ollessaan hieman yli kolmen kilometrin korkeudessa.

Mustat laatikot tutkittavana

Keskiviikkona Ranskan ilmailuonnettomuusviranomainen kertoi, että koneen mustat laatikot saapuvat heille tutkittavaksi.

Ethiopian Airlines kertoi aiemmin keskiviikkona, ettei Etiopialla ole tarvittavia laitteita, joilla se pystyisi analysoimaan onnettomuuskoneen viimeiset hetket tallentaneita mustia laatikoita.

Laitteisiin tallentuvat koneen lentotiedot sekä ohjaamossa käydyt keskustelut. Nämä tiedot auttavat selvittämään koneen tuhoutumisen syytä.

Tällä hetkellä Boeing 737 Max 8 -lentokoneilla on kielletty lennot koko Euroopassa sekä sittemmin myös Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa.

Lähteet: REUTERS