Poliisi pysäytti vastaantulevien kaistaa ajaneen hurjastelijan ampumalla renkaaseen Pyhtäällä – epäillään useista tapon yrityksistä

Mies ajoi moottoritietä väärään suuntaan humalassa suurta ylinopeutta. Pikatestin mukaan hän oli myös huumeissa.

liikennerikkomukset
Pyhtää ja Kotka kartalla.
Poliisipartio tavoitti Kotkan suunnalta hurjastelleen auton 7-tiellä Pyhtäällä.Yle Uutisgrafiikka

Poliisi pysäytti sunnuntaina aamuyöllä vaarallisen hurjastelijan ampumalla auton renkaaseen Pyhtäällä.

Epäilty, noin 40-vuotias mies, ajoi moottoritietä vastaantulevien kaistalla suurella ylinopeudella. Vastaantulleet kuljettajat joutuivat piittaamattoman ajon vuoksi niin suureen vaaraan, että miestä epäillään muun muassa useista tapon yrityksistä.

Noin 15 kilometriä väärällä kaistalla

Useat tielläliikkujat olivat ilmoittaneet ennen aamuneljää 7-tiellä vastaantulevien kaistalla kovaa ajavasta Volkswagen Golfista. Ensimmäiset havainnot autosta tehtiin Kotkan itäosissa Otsolan liittymässä.

Kuljettaja ajoi moottoritietä suurella ylinopeudella kohti länttä, Helsingin suuntaan.

Lähistöllä ollut poliisipartio aloitti takaa-ajon heti ensimmäisten ilmoitusten saavuttua, ja saavutti hurjastelijan 15 kilometriä myöhemmin Siltakylän liittymän kohdilla Pyhtäällä.

– Kun poliisi saavutti kuljettajan, tämä hiljensi nopeutta ja pysähtyi moottoritien laitaan. Mutta kun poliisi jalkautui autostaan, mies lähti uudestaan liikkeelle. Tällöin partio ampui yhden laukauksen auton renkaaseen, rikoskomisario Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Laukauksen jälkeenkin mies yritti kaasuttaa pakoon tyhjentyneellä renkaalla. Partio kuitenkin kiilasi miehen auton, ja sai tämän otettua kiinni ilman vastarintaa.

Koko tapahtumasarja ensimmäisistä ilmoituksista kiinniottoon kesti noin kaksikymmentä minuuttia.

Ainakin 5–7 tapon yritystä

Alkometri näytti 1,8 promillea ja huumepikatesti kertoi amfetamiinin käytöstä.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

– Kaikki tapon yritykset koskevat vastaantulleita sivullisia, jotka ovat joutuneet vaaraan eli väistämään epäiltyä. Näitä on tiedossa tällä hetkellä 5–7 kappaletta. Tie ei ole ollut hirveän vilkas tuohon aikaan yöstä, rikoskomisario Korpisammal sanoo.

Miehen ajotavan holtittomuuden yksityiskohtia poliisi ei tässä vaiheessa paljasta. Poliisilla ei myöskään ollut mieheen näköyhteyttä ennen kuin vasta takaa-ajon päätteeksi.

Poliisin aseenkäyttö selvitetään aina jälkikäteen valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja etenkin vaaraan joutuneilta. Havaintoja voi lähettää sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Lue myös:

Kymmenisen luotia vuodessa – poliisi ampuu Suomessa harvoin