Mustasaaren kansanäänestyksen kirjeäänet laskettu: 58,6 % vastustaa ja 39,4 % kannattaa kuntaliitosta Vaasan kanssa

Neuvoa-antavan kansanäänestyksen lopullinen tulos selviää tänään klo 21 jälkeen, kun myös äänestyspaikoilla annetut äänet on laskettu.

kansanäänestykset
Äänestäjiä Sepänkylässä
Kiistelty kuntaliitos sai mustasaarelaiset liikkeelle.Anna Wikman/Yle

Mustasaarelaiset ovat päässeet tänään kertomaan mielipiteensä kuntaliitoksesta Vaasan kanssa neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä.

Äänestys 21 äänestyspaikassa on päättynyt ja samalla ennen varsinaista äänestyspäivää annettujen kirjeäänien tulos on julkaistu.

Kirjeäänestyksessä kuntaliitosta Vaasan kanssa vastustaa 58,6 prosenttia äänestäneistä ja kuntaliitoksen kannalla on 39,4 prosenttia äänestäneistä. Kaksi prosenttia kirjeitse äänestäneistä valitsi vaihtoehdon "En ota kantaa".

Äänensä kirjeitse antoi perjantai-iltaan mennessä 41,1 prosenttia äänioikeutetuista. Äänioikeutettuja Mustasaaressa on hieman alle 15 000.

Varsinaisena vaalipäivänä tänään sunnuntaina äänestyspaikat sulkivat ovensa klo 20 ja äänestyksen tulosta odotetaan klo 21 jälkeen. Lopulliseen tulokseen on yhdistetty kirjeäänet ja sunnuntaina annetut äänet.

Mustasaarelaiset äänestivät kuntaliitoksesta Vaasan kanssa sunnuntaina 17.3.2019.
Neuvoa antava kansanäänestys on viimeksi järjestetty 17.3. 2019 Mustasaaressa.Jarkko Heikkinen/Yle

Lue myös: Mustasaarelaiset käyvät vaaliuurnille kuntaliitoksesta Vaasan kanssa – neuvoa-antava kansanäänestys on nykyään jo harvinaisuus

Pelkoja, syyttelyä ja propagandaa – yksi Suomen kinkkisimmistä kuntaliitoshankkeista repii jo RKP:tä: “Ruotsin kieltä pitää suojella, ettei se häviä Suomesta”

Ylen kysely: Valtaosa Mustasaaren valtuutetuista aikoo kuunnella kansanäänestyksen lopputulosta