Korkeasaaren "bodaaja-valkopääsaki" on luonut buumin maailmalla – apinasta uutisoitu niin Yhdysvalloissa kuin Britanniassa

Kansainvälinen media on yllättäen huomioinut Korkeasaaren valkopääsakin sen poikkeuksellisen kropan vuoksi.

Korkeasaari
Valkopääsaki syö pähkinää.
Kuvan valkopääsaki ei ole uutisessa mainittu "bodari-yksilö".Esa Fils / Yle

Helsingin Korkeasaaren eläintarhan apina on noussut viime päivinä otsikoihin kansainvälisissä medioissa hämmentävän "bodarimaisen" ruumiinrakenteensa vuoksi.

Suomalaisen valokuvaaja Santeri Oksasen ottama kuva eläintarhan valkopääsakista hämmentävän isoine lihaksineen on saanut useamman kansainvälisen julkaisun tarttumaan apinan ulkonäköön.

Kaksi päivää sitten Fox News (siirryt toiseen palveluun) uutisoi hämmästyttävän lihaksikkaasta apinasta, joka näyttää siltä, että se kilpailisi kehonrakennuskilpailussa.

Tänään juttuun tarttui New York Post (siirryt toiseen palveluun), joka kertoo enemmän tai vähemmän vakavasti, "Suomessa havaitun järjettömän lihaksikkaan apinan."

Myös brittiläinen The Sun (siirryt toiseen palveluun) uutisoi tänään julkaisussaan "Lihaksikkaasta kädellisestä, joka näyttää kehonrakentajalta."

Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä HS (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäiset valkopääsakit saapuivat Korkeasaaren vuonna 1995, kun trooppinen Amazonia-talo avattiin. Nyt vallassa on jo toinen sukupolvi.

Valkopääsakia uhkaavat elinympäristön häviäminen ja lemmikkieläimiksi pyydystäminen. Toistaiseksi laji on kuitenkin melko runsaslukuinen elinalueellaan Pohjois-Brasilian, Venezuelan ja Guyanan metsissä.