Hangon Ryssholmintien uimarannan läheisyydessä on tarkastettu rantoja myös viikonloppuna perjantaisen öljyvahingon vuoksi

Alueelta on kerätty talteen yhteensä noin 20 kiloa öljyistä jätettä.

Hanko
Läheltä
Yle

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on käynyt tarkastamassa rantoja Hangon Ryssholmintien uimarannan läheisyydessä perjantain öljyvahinkohavaintojen vuoksi. Öljyisiä paakkuja on löytynyt uimarannan lisäksi kahdelta muulta hiekkaiselta rannalta uimarannan itäpuolelta.

Päivystävän palomestarin Pasi Kääriäisen mukaan lähialueen mökkiläisille on tiedotettu asiasta ja pyydetty kertomaan havainnoista. Yksi mökkiläinen oli ilmoittanut muutamista pienistä öljypaakuista, mutta viikonlopun aikana ei ole muita ilmoituksia tullut.

Pelastuslaitos on tiedottanut kaikista havainnoista ja torjuntatoimista Hangon kaupungille, meripelastuskeskukselle sekä Suomen ympäristökeskukselle.

Palomestari Kääriäisen mukaan pelastuslaitos ei tee alueella enää aktiivista seurantaa, mutta sivoaa kaikki ajautuneet öljyiset jätteet ilmoitusten perusteella pois. Tähän mennessä öljyisiäpaakkuja on kerätty yhteensä noin 20 kiloa.

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos tiedotti perjantaina, että Hangon Ryssholmintien uimarannalta on löytynyt öljypaakkuja useiden satojen metrien alueelta. Rajavartiolaitos tarkasti merialueen helikopterilla, mutta ei havainnut ilmasta öljypäästöjä.

Öljyistenpaakkujen aiheuttajasta ei ole tietoa.

Viikonloppuna lyhytviestipalvelu Twitterissä paikalliset lintuharrastajat tiedottivat ainakin parista tahriintuneesta linnusta.