1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Konginkangas, Äänekoski

Konginkankaan onnettomuudesta 15 vuotta – Areenassa erikoislähetys, jossa pohditaan voisiko samanlainen onnettomuus tapahtua uudestaan

Lähetyksessä kerrotaan myös muun muassa kriiseistä selviytymisestä ja omaisten auttamisesta.

Konginkangas, Äänekoski
Onnettomuus, joka ei unohdu - 15 vuotta Konginkankaan bussiturmasta
Onnettomuus, joka ei unohdu - 15 vuotta Konginkankaan bussiturmasta

23 ihmistä kuoli ja 14 loukkaantui Suomen tieliikennehistorian synkimmässä onnettomuudessa Konginkankaalla. Rekan ja linja-auton törmäyksessä paperirullat vyöryivät bussin sisään kohtalokkain seurauksin.

Yle Areenasta löytyy noin tunnin kestävä erikoislähetys. Siinä kerrotaan, mitä tapahtui 19.3.2004 onnettomuuden uhreille, heidän omaisilleen, pelastustyöntekijöille, tieliikenteelle ja koko Suomelle – ja voisiko sama tapahtua uudelleen?

Lähetyksessä haastateltavina ovat Jyväskylän seurakunnan sairaalateologi Heikki Lepoaho, Kriisikeskus Mobilen johtaja Tuija Hauvala, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoidon ylilääkäri Tomi Kavasmaa sekä Kuljetusliike Taipaleen tekninen johtaja Riku Vainio.

Hauvalan kanssa puhutaan kriiseistä selviytymisestä, Vainion kanssa raskaasta liikenteestä, Lepoahon kanssa omaisten auttamisesta ja Kavasmaan kanssa nykypäivän suuronnettomuusohjeista.

Lue myös:

Onnettomuus, joka ei unohdu – Ylen erikoisartikkeli Konginkankaan onnettomuudesta 15 vuotta sitten

Ensimmäisinä Konginkankaan onnettomuuspaikalle saapuneet ohikulkijat kohtasivat hiljaisuuden: "Se oli jotenkin niin painostava"

Toimittajalta: Onnettomuus murskasi unelmat ja teki sen uhreista eläviä muistomerkkejä

Raskaan liikenteen valvonta on notkahtanut Konginkankaan turman suositusten unohduttua – "Tämä on pisara meressä"

Konginkankaan onnettomuus järkytti liikenteen ammattilaisia, mutta rekkoja se ei hidastanut – nyt osa hiljentää vauhtia vapaaehtoisesti

Nelostie on yhtä kehnossa kunnossa kuin ennen Konginkankaan onnettomuutta – palomies Jarmo Arpiainen: "Työt eivät lopu, ellei tielle tehdä jotain"

Lue seuraavaksi