1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Stora Enson Oulun tehtaan työntekijät järkyttyivät yt-uutisesta – "Tuli täysin puun takaa"

Pääluottamusmies ei osannut odottaa, että jopa 400 työntekijää saatetaan irtisanoa.

Stora Enson Oulun tehtaan pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Stora Enson Oulun tehtaan pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen on järkyttynyt yt-neuvotteluista ja niiden laajuudesta. Hän ei osannut ollenkaan odottaa, että jopa 400 henkilöä saatetaan irtisanoa. Oulun Stora Ensolla työskentelee tällä hetkellä noin 600 henkilöä.

– Uutinen tuli täysin puun takaa, Kaikkonen kertoo.

Stora Enso ilmoitti tänään suunnittelevansa yhden hienopaperikoneen sulkemista Oulun tehtaalla ja toisen koneen muuttamisesta tuottamaan kartonkia.

Kaikkosen mukaan tiedossa on ollut se, että jos Oulun tehdas muutetaan hienopaperitehtaasta kartonkitehtaaksi, olisi luvassa jonkinlaisia muutoksia henkilöstömäärään.

– Kuvitelmissa kuitenkin oli, että mahdolliset irtisanomiset koskisivat huomattavasti pienempää joukkoa, Kaikkonen sanoo.

Päätös suunnitelluista muutoksista tehdään yt-neuvottelujen päätyttyä kuluvalla vuosipuoliskolla. Paperikone sulkeutuisi ja irtisanomiset tapahtuisivat ensi vuoden loppuun mennessä.

Lue koko juttu: Stora Enso suunnittelee sulkevansa paperikoneen Oulussa ja vähentävänsä 400 työpaikkaa – työntekijöille isku tuli "puun takaa"

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)