Stora Enson väki marssii ulos tiistaiaamuna Oulussa

Töihin jää tulematta yli 600 työntekijää Stora Ensolta ja sen kunnossapitoyhtiö Eforalta.

Stora Enso
Oulun Stora Enso.
Marko Väänänen / Yle

Stora Enson Oulun tehtaan väki marssii ulos tiistaiaamuna kello 6 vastatoimena tänään ilmoitetuille yhtiön aikeille lopettaa hienopaperin tuotanto kaupungissa.

Työnseisaus on kahden vuorokauden pituinen. Töihin jää tulematta yli 600 työntekijää Stora Ensolta ja sen kunnossapitoyhtiö Eforalta.

Stora Enso ilmoitti tänään, että se suunnittelee sulkevansa hienopaperikoneen Oulussa ja vähentävänsä 400 työpaikkaa. Oulun tehdas on tarkoitus muuttaa hienopaperitehtaasta kartonkitehtaaksi.

Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan Oulussa saadaan käyttöön normaalit ELY-keskuksen ja TE-toimiston tarjoamat muutosturvan keinot. Hänen mukaansa muutosturvatoimet voidaan aloittaa välittömästi yt-neuvotteluiden alkaessa, ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto on hyvin tilanteen tasalla.

Lindstömin mukaan työ- ja elinkeinoministeriö selvittää lisäksi Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) mahdollisuudet tukea Stora Ensolta irtisanottavien uudelleentyöllistymistä.

– Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa kaikki rakennemuutokset äärimmäisen vakavasti ja hyödyntää koko palvelurepertuaarinsa tilanteen helpottamiseksi, Lindström toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

Analyysi: Suomen suurimman paperitehtaan jättimuutos ja yt-neuvottelut kertovat kaiken metsäteollisuuden nykymenosta

Stora Enso suunnittelee sulkevansa paperikoneen Oulussa ja vähentävänsä 400 työpaikkaa – työntekijöille isku tuli "puun takaa"