Nuori mies onnistui ryöstämään kolme kuopiolaismarketia reilussa viikossa – käräjäoikeus tuomitsi yli kolmeksi vuodeksi vankilaan

23-vuotias mies tuomittiin kolmesta ryöstöstä, varkaudesta ja varkauden yrityksestä sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Kaupparyöstö
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa viime vuodenvaihteen tienoilla useita ruokakauppoja ryöstänyt mies on tuomittu kolmeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

23-vuotias mies onnistui ryöstämään joulu-tammikuussa reilun viikon sisällä teräaseella uhaten rahaa kolmesta marketista. Lisäksi yhden marketin varkaus jäi yritykseksi, ja sama tekijä oli käynyt myös varkaissa vaateliikkeessä viime heinäkuussa.

Mies sai samassa yhteydessä tuomion myös huumausaineen käyttörikoksesta, koska tämän hallussa oli kiinniottohetkellä Subutex-tabletin palanen. Poliisi sai kaupparyöstäjän kiinni yleisövihjeiden perusteella.

Tuomittu määrättiin maksamaan asianosaisille liikkeille korvauksia menetyistä ansioista ja viedyistä rahoista ja vaatteista yhteensä noin 2 850 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan yhdelle kassatyöntekijällle yli 6 000 euroa korvauksia oikeudenkäyntikuluista, kärsimyksestä ja psyykkisen terveydentilan tilapäisestä haitasta.

Mies on ollut vangittuna tammikuusta lähtien. Käräjäoikeuden tänään antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen, koska siitä voi valittaa hovioikeuteen.