1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen eduskunta

Eduskunnan istuntokausi päättyy tänään – moni kansanedustaja poistuu istuntosalista viimeisen kerran

Eduskunnassa tehdään tilaa uusille kyvyille.

Suomen eduskunta
Eduskunnan kyselytunti
Yle

Tänään on eduskunnan istuntokauden viimeinen päivä. Täysistunnossa on määrä tehdä päätöksiä asedirektiivin täytäntöönpanosta sekä vieraslajeihin kuuluvien eläinten pyytämisestä ja tappamisesta.

Istuntokauden päättyminen tarkoittaa viimeistä täysistuntoa monelle kansanedustajalle. Eduskunnan ovat jättämässä muun muassa keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen, entinen puhemies Maria Lohela (sin.) ja entinen ministeri Lauri Ihalainen (sd.).

Keskustasta hyvästit jättävät Kääriäisen lisäksi muun muassa Niilo Keränen, Tapani Tölli ja Sirkka-Liisa Anttila.

Anttilan yli 35-vuotinen poliitikonura sisältää reilun parin vuoden käynnin Euroopan parlamentissa, mutta muuten hän on ollut koko ajan kansanedustaja. Anttila toimi maa- ja metsätalousministerinä vuosina 2007-2011.

Sinisistä Lohelan lisäksi muun muassa Lea Mäkipää ja Pentti Oinonen ovat ilmoittaneet, etteivät hae seuraavalle kaudelle.

SDP:stä eduskunnan ovat jättämässä lisäksi Riitta Myller ja Maria Tolppanen ja eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma, kokoomuksesta ainakin Pertti Salolainen ja Lenita Toivakka sekä RKP:stä Mats Nylund ja Stefan Wallin. Vasemmistoliiton riveissä uusille kyvyille tilaa tekee Kari Uotila.

Lue seuraavaksi