Porin kokoomusnuoret haluavat Mikael Ropon eurovaaliehdokkaaksi

Kokoomuksen Satakunnan-piirin toiminnanjohtaja Antti Ahonen pitää Ropon mahdollisuuksia hyvinä, jos tämä valitaan ehdokkaaksi.

Pori
Porin kaupunginvaltuutettu Mikael Ropo (kok.)
Mikael Ropo (kok.) Porin valtuustossa.Antti Laakso / Yle

Porin kokoomusnuoret esittävät Mikael Ropoa kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi.

26-vuotias porilainen kaupunginvaltuutettu, yrittäjänä toimiva Ropo on aiemmin ollut ehdolla eduskuntavaaleissa. Hän sai 803 ääntä (siirryt toiseen palveluun) vuonna 2015.

Ropo sanoo, että jos kokoomus valitsee hänet eurovaaliehdokkaaksi, hän keskittyy muun muassa turvallisuuskysymyksiin ja suomalaisten yritysten kilpailukyvyn parantamiseen.

Ehdokasvalinta jo huomenna?

Kokoomuksen Satakunnan-piirin toiminnanjohtaja Antti Ahonen sanoo, että kokoomuspiiri toivoo saavansa ehdokaslistalle satakuntalaisen ehdokkaan. Hän pitää Ropon ilmoitusta erittäin positiivisena asiana ja arvioi, että tällä on hyvät mahdollisuudet pärjätä vaaleissa.

Ahosen mukaan piirissä on muitakin eurovaaliehdokkuudesta kiinnostuneita. Kevään eduskuntavaaliehdokkaat eivät ehdokkuutta kuitenkaan tavoittele.

Ahosen mukaan kokoomuksen puoluehallitus saattaa tehdä virallisia ehdokasvalintoja jo huomenna keskiviikkona. Eurovaalit pidetään toukokuun lopussa.

Uutisesta voi keskustella 19.3. klo 22 saakka.