Suomen ensimmäiset tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden asiantuntijat on koulutettu

Helsingin yliopiston koordinoimasta koulutuksesta valmistui maaliskuun alussa 20 asiantuntijaa. Heistä kolme on joensuulaisia.

Joensuu
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijat Aino Tormulainen ja Terhi Nevalainen.
Joensuulaiset tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijat Aino Tormulainen (vas.) ja Terhi Nevalainen.Jouki Väinämö / Yle

Suomi on saanut maan ensimmäiset tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijat.

Helsingin yliopiston koordinoimasta koulutuksesta valmistui maaliskuun alussa 20 asiantuntijaa. Heidän joukossaan on kolme joensuulaista.

Aino Tormulainen ja Terhi Nevalainen kertovat, että heidän tehtävänsä on lisätä tietoa ja antaa koulutusta.

– Tärkein asia on tiedon lisääminen. Ideaalihan olisi, että tasa-arvo olisi kaikkien mielessä semmoisena läpileikkaavana asiana. Että erikseen ei tarvitsisi esimerkiksi miettiä sitä, miten tämä päätettävä asia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta kunnallispolitiikassa toteutuu, Tormulainen sanoo.

– Koulutus on yksi tärkeä tehtävä, jonka takia meitä asiantuntijoita haluttiin kouluttaa. Tälle olisi varmasti tarvetta, toivottavasti kohta hoksataan että kysyntääkin, esimerkiksi julkisyhteisöissä mutta myös yrityksissä. Miten kohdataan ihmisiä. Miten ymmärretään ihmisten erilaisia tarpeita, Nevalainen jatkaa.

Kaksivuotisen koulutuksen kävi läpi myös nykyisin joensuussa asuva Laura Mankki.