Oulun toimenpideohjelma seksuaalirikosten ehkäisyyn on kriisipsykologin mielestä puutteellinen

Soili Poijulan mielestä suunnitelma näyttää lähinnä asialuettelolta, eikä siihen ole avattu, mitä toimenpiteet ovat käytännössä.

Oulu
Psykoterapeutti, psykologi Soili Poijula
Soili Poijula.Marko Väänänen / Yle

Oulun kaupungin laatima toimintasuunnitelma seksuaalirikosten ehkäisemiseksi on kokeneen traumapsykologin Soili Poijulan mukaan monin osin puutteellinen.

Poijulan mukaan suunnitelma näyttää lähinnä asialuettelolta, eikä siihen ole avattu, mitä toimenpiteet ovat käytännössä.

Hänen mukaansa toimintasuunnitelman painopiste pitäisi olla enemmänkin lasten ja nuorten psykologisessa ymmärtämisessä ja sen pohjalta ennaltaehkäisevissä toimenpiteissä.

Poijula kertoo, että kriisitilanteissa tarvitaan ulkopuolista apua ja parasta mahdollista asiantuntijuutta. Hänen mukaansa Oulussa on haluttu toimia jostain syystä pitkälti omin voimavaroin.

Oulun kaupunki laati kuusikohtaisen toimenpideohjelman seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Valtiovarainministeriöltä haettu yli kahden miljoonan euron rahoitus jää näillä näkymin huomattavasti toivottua pienemmäksi.

*Lue myös: *Traumapsykologi: Oulun seksuaalirikokset ovat kaupungille suuronnettomuus – apua tarvitaan suurelle joukolle

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)