Tulipalo tuhosi kerrostaloasunnon Helsingin Kontulassa – kaksi kouluikäistä lasta olivat yksin kotona palon syttyessä

Vanhemmat olivat lähteneet töihin ja jättäneet kaksi kouluikäistä lasta keskenään kotiin.

asuntopalot
Paloauto
Yle

Kontulassa Tanhuantiellä syttyi keskiviikkona hieman ennen aamuseitsemää tulipalo. Helsingin pelastuslaitos kertoo, että kolme ihmistä vietiin sairaalaan tarkistettavaksi savualtistuksen takia.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Savua hengittäneistä kaksi on kouluikäisiä lapsia ja yksi pieni sylivauva.

Päivystävä palomestari Petri Stranberg kertoo kaksi kouluikäistä lasta oli poistunut palavasta asunnosta omatoimisesti pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.

– Toinen lapsista oli yrittänyt sammuttaa paloa ja siinä yhteydessä hänellä oli vähän hiukset palaneet. Ja samassa yhteydessä lapset olivat hengittäneet savua.

Stranberg kertoo, että lapset olivat palon syttyessä yksin kotona ja heidän vanhempansa eivät olleet paikalla.

– Vanhemmat olivat lähteneet töihin ja lapset olivat jääneet keskenään kotiin. He olivat varmaankin menossa kouluun.

Palaneen asunnon yläpuolisesta pelastettiin viisihenkinen perhe rappukäytävän kautta. Perheen pieni sylivauva kuljetettiin varmuuden vuoksi sairaalaan tarkistettavaksi.

Tulipalo tuhosi kolmannen kerroksen asunnon pahoin ja aiheutti porraskäytävään sekä viereisiin asuntoihin savuvahinkoja. Toistaiseksi palon syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

– Huone josta palo oli syttynyt, oli palanut niin pahoin, että on hyvin vaikea arvioida, mistä palo oli saanut alkunsa, palomestari Stranberg kertoo.

Juttua päivitetty 20.3. kello 8:45 ja kello 9:50. Pelastuslaitos tarkensi palopaikan Tanhuantieksi. Aiempia paikkoja olivat Tanhuankuja ja Steniuksentie. Pelastuslaitos tarkensi myös, että palaneen asunnon yläkerrassa asuva viisihenkinen perhe pelastettiin rappukäytävän, ei parvekkeen kautta.