Teatterin tiedotuskeskus huolissaan Kemin teatterin väistötilasta

Teatterin tiedotuskeskus TINFO patistaa Kemin kaupunkia ratkaisemaan pikaisesti kaupunginteatterin väistötilaongelman.

sisäilmaongelmat
Kemin kaupunginteatterin näytelmä Sotta Pyttynen, lavalla Satu Tala ja Tatja Hirvenmäki
Kemin kaupunginteatteri on jo pitkään toiminut eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa väistötiloissa kulttuurikeskuksen sisäilmaongelmien vuoksi.Nina Susi / Kemin kaupunginteatteri

Teatterialan asiantuntijaorganisaatio TINFO kantaa huolta Kemin kaupunginteatterin toiminnan jatkuvuudesta ja tulevaisuudesta.

Se toteaa lausunnossaan, että vakinaisen henkilökunnan omaava, säännöllistä repertuaaria ylläpitävä ja valtionosuutta saava taidelaitos tarvitsee tilat tai muuten se ei voi toimia.

Teatterialan tiedotuskeskus tähdentää, että sen enempää taloudellista, teknistä kuin taiteellistakaan toimintaa on mahdotonta suunnitella ilman, että teatterilla on etukäteen tiedossaan tilat.

Lausunnossa tuodaan esiin myös se, että kaupunginteatterityyppisten valtionosuutta saavien teattereiden rahoitus- ja kustannusrakenne on lähes sama ylläpitäjästä riippumatta eikä kustannusten säästöjä ole saavutettavissa erilaisin mallein.

Kemin kaupunginteatterin valtionosuus oli viime vuonna 581 818 euroa ja teatterin omat tuotot vuotta aiemmin 314 226 euroa.

Jos Kemin teatteri kuitenkin joutuu supistamaan toimintaansa, vähenevät sen lipputulot ja myös valtionosuudet, todetaan TINFOn lausunnossa.

Kulttuurikeskuksesta evakkoon lähtenyt Kemin kaupunginteatteri on jo viime syksystä lähtien sinnitellyt ohjelmistonsa kanssa eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa väistötiloissa.