Tasa-arvopalkinto Ei leikkirahaa -kansanliikkeelle, jonka tavoitteena on varhaiskasvatuksen palkkauksen korjaaminen

Ei leikkirahaa -liike on saanut taakseen paitsi varhaiskasvattajia, myös sen asiakasperheitä, asiantuntijoita ja muita tukijoita.

Lyhyet
Ei leikkirahaa -liike on kerännyt huomiota mielenosoituksillaan ja tempauksillaan
Ei leikkirahaa -liike on kerännyt huomiota mielenosoituksillaan ja tempauksillaan Kimmo Hiltunen / Yle

Helsingissä juhlittiin tasa-arvon ja Minna Canthin päivää julkistamalla kaikkien aikojen ensimmäinen Helsingin tasa-arvopalkinnon saaja.

Kaupungin tasa-arvotoimikunnan myöntämän tunnustuspalkinnon sai Ei leikkirahaa -kansanliike, jonka tavoitteena on varhaiskasvattajien palkkauksen nostaminen.

Vuosi sitten perustettu Ei leikkirahaa -liike on kerännyt taakseen varhaiskasvattajia, asiakasperheitä, asiantuntijoita ja muita tukijoita.

Se on nostanut julkiseen keskusteluun paitsi naisvaltaisen varhaiskasvatusalan matalan palkkauksen, myös muita tärkeitä tasa-arvoteemoja. Yksi on työelämän sukupuolittuneisuus sekä varhaiskasvatuksen merkitys, varsinkin naisten työssäkäynnin mahdollistajana.

Palkinnon saajaa sai esittää kaupungin verkkosivuilla, ja tasa-arvotoimikunta valitsi voittajan ehdokkaiden joukosta. Jatkossa lautakunta nostaa palkinnon avulla esille toimijoita, jotka ovat edistäneet tasa-arvoa Helsingissä.