Poliisihallitus: Helsingin Trump-Putin-tilaisuudessa protestoinut amerikkalaistoimittaja poistettiin sääntöjen mukaisesti – video

Presidentinlinnan paperilappumies osoitti mieltä ydinaseita vastaan.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Mies osoitti mieltään presidentinlinnan tiedotustilaisuudessa
Mies osoitti mieltään presidentinlinnan tiedotustilaisuudessa

Helsingin viimekesäisessä huippukokouksessa mieltään osoittanut toimittaja otettiin kiinni lain edellyttämällä tavalla, katsoo Poliisihallitus. Se on selvittänyt asioiden kulkua välikohtauksen jälkeen laillisuusvalvonnan kannalta eli punniten, toimiko poliisi sääntöjen mukaisesti.

Kiinniottoa Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huippukokouksessa on julkisesti arvosteltu ylimitoitetuksi. Amerikkalaistoimittaja oli kirjoittanut ydinaseita vastustavan tekstin "Nuclear Weapon Ban Treaty" paperille ja nousi se käsissään seisomaan tuoliltaan juuri ennen tiedotustilaisuuden alkua.

Poliisihallituksen mukaan kiinniotolle oli lailliset edellytykset eikä Helsingin poliisilaitos toiminut asiassa miltään osin virheellisesti. Poliisi oli aluksi pyrkinyt puuttumaan häiritsevään käytökseen. Kun mies ei kuunnellut käskyjä, hänet poistettiin ja otettiin kiinni tilaisuuden häiriöttömän kulun takaamiseksi.

Valtionpäämiestasoisessa tiedotustilaisuudessa poliisilla on korostunut velvollisuus varmistaa tilaisuuden häiriöttömyys, Poliisihallitus painottaa.

Lue myös:

Video: Presidentinlinnassa välikohtaus – turvamiehet poistivat paperilappua esitelleen miehen