Hausjärven entinen vt-kunnanjohtaja: "Ei minulla ole tässä mitään salattavaa tai peiteltävää."

Hausjärven entinen vt. kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä kiistää jyrkästi myöntäneensä lainan, josta Hausjärven kunta on tehnyt tutkintapyynnön.

kuntapolitiikka
Hausjärven kunnan vaakuna
Timo Leponiemi / Yle

Hausjärven kunnan mukaan entinen vt. kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä teki yksin päätöksen 30 000 euron lainasta.

Kunta on tehnyt kolmen vuoden takaisesta lainasta tutkintapyynnön poliisille, joka tutkii asiaa virkavelvollisuuden rikkomisena.

– Sen voin sanoa, että minä en ole Hausjärven kunnan palveluksessa ollessani tehnyt minkäänlaista lainan myöntämispäätöstä. Se ei kertakaikkiaan pidä paikkaansa se väite, että minä olisin päättänyt lainan myöntämisestä.

Sen sijaan vt. kunnanjohtaja on työnsä puolesta hyväksynyt lukuisia maksuunpanoja.

– Olin Hausjärvellä töissä kaikkiaan kuusi vuotta ja normaaliin työpäivään kuului myös maksuunpanoja. Hyväksyin muun muassa kunnan hankintoihin liittyviä ostolaskuja, henkilöstön palkkoja, luottamushenkilöiden palkkioita ja korvauksia, kunnan lainojen lyhennyksiä ja koron maksuja.

– Kaikki hyväksymäni maksuunpanot ovat olleet asianmukaisia, ne on laadittu asianmukaisesti ja ne on aina olleet toisen henkilön tarkastamia. Lisäksi maksuunpanoissa ja muissa tilitapahtumissa on aina useamman henkilön panos ennen kuin raha on liikkunut konkreettisesti kunnan pankkitililtä jonnekin.

Ei salattavaa tai peiteltävää

Aleksi Heikkilä sanoo, että hän ei ole tehnyt mitään lain- tai hallintosäännön- tai edes kunnan omien päätösten vastaista. Vt. kunnanjohtajana hän on toimeenpannut kunnassa tehtyjä päätöksiä, joista kaikista on olemassa lailliset ja lainvoimaiset päätökset.

– Kunnan poliittinen johto eli keskeiset poliittiset luottamushenkilöt ovat koko ajan olleet tietoisia kaikesta ja kaikista yksityiskohdista, jotka ovat liittyneet toimitilahankkeeseen, johon kyseinen 30 000 euron laina liittyy.

– Ei minulla ole tässä mitään salattavaa tai peiteltävää. Minun puolesta kaikki Hausjärven kunnan asiakirjat, jotka tähän toimitilahankkeeseen liittyvät saa julkaista. Ei minulla ole mitään tarvetta toivoa, että niissä olisi mitään salattavaa.

– Käsittääkseni ne ovat kaikki julkisia asiakirjoja: päätökset, sopimusehdotukset, piirustukset ynnä muut. Kyllä niitä voi ihan hyvin käsitellä julkisuudessa.

Aleksi Heikkilä on tällä hetkellä Äänekosken kaupungin hallintojohtaja.