Kittilä pääsee viimein palkkaamaan vakituisen kunnanjohtajan – "Helkkarin hyvä uutinen", iloitsee kunnanhallituksen puheenjohtaja

Sovintosopimuksen voimaantulo tarkoittaa, että Anna Mäkelälle ei enää tarvitse palkata viransijaisia.

Kittilä
Kittilän kunnantalo
Kittilän kunnantaloJyri Tynkkynen / Yle

Sovintosopimuksesta tehdyn valituksen kaaduttua Korkeimmassa hallinto-oikeudessa Kittilä pääsee viimein valitsemaan vakituisen kunnanjohtajan. Vuonna 2016 allekirjoitetussa sopimuksessa Kittilän kunta sitoutui maksamaan noin 141 000 euron erorahan Mäkelälle vastineeksi siitä, että hän irtisanoutuu.

– Tämä on helkkarin hyvä uutinen, iloitsee kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) uutisen kuultuaan. Hän on johtanut kunnanhallitusta kolmisen vuotta ja ehtinyt toimia jo neljän kunnanjohtajan viransijaisen kanssa.

– Onhan siinä saanut monenlaista kokemusta eikä kenessäkään ole ollut moittimista. Mutta tämä päätös tuo varmuutta, saadaan kunnanjohtajallekin varmuutta kun voidaan tarjota vakituinen työsuhde, Rajala sanoo.

Nykyisen vs. kunnanjohtajan Antti Jämsénin sopimus on voimassa vuoden loppuun. Uuden vakituisen kunnanjohtajan rekrytointi alkaa loppuvuonna.

Jämsenin mukaan sopimus tulee nyt voimaan ilman viivytyksiä ja rahat siirretään Mäkelälle niin pian kuin suinkin.

Hiihtoladulta Lapista tavoitettu Anna Mäkelä tyytyy toteamaan vain, että KHO:n päätös oli odotettu. Mäkelä kuuli päätöksestä Ylen toimittajalta.