Kelirikkokausi alkoi – ensimmäiset painorajoitukset asetettiin Kauhajoelle

Pohjalaismaakuntien teille ennustetaan keskimääräistä kelirikkoa.

kelirikko
Routavaurioita tiellä
Kun varaa teiden peruskorjaamiseen ja päällysteen uusimiseen ei ole, joudutaan teitä paikkaamaan vuosi vuoden perään. Tältä näyttää "korjausvelka".Elina Kaakinen / Yle

Teiden kelirikkokausi on alkanut pohjalaismaakunnissa. Ensimmäiset kelirikkorajoitukset on asetettu tiistaina Kauhajoelle maantielle 17059 eli Jokimäentielle.

Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin ennustetaan täksi kevääksi keskimääräistä kelirikkoa. Kelirikko kestää sääoloista riippuen keskimäärin yli kaksi kuukautta.

ELY-keskuksesta kerrotaan, että pohjalaismaakuntien alueella on tiestöä keväisin painorajoitettu keskimäärin 80 - 120 kilometrin matkalla.

Painorajoitetuilla teillä sallitaan yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeät kuljetukset, kuten säännölliset linja-autovuorot, elintarvike-, maito-, teuraseläin- ja tuorerehukuljetukset sekä jätehuoltolain edellyttämät kuljetukset. Myös tie-, tele- ja sähkölaitosten kunnossapitoajoneuvot saavat hälytysluontoisissa tehtävissä käyttää tiestöä.

Aurinkoa ja yöpakkasia toivotaan

Kelirikon kehittymiseen vaikuttavat kevään säät. Hitaasti etenevä viileä kevät aurinkoisine päivineen ja yöpakkasineen on eduksi teiden kunnolle. Sateet ja kevään nopea eteneminen lisää kelirikkoa.

ELY-keskuksen mukaan päällystetyt tiet ovat kärsineet talven lauhoista ja sateisista keleistä ja teihin tulleiden halkeamien ja reikien takia joudutaan pahimmille tieosuuksille mahdollisesti asettamaan nopeusrajoituksia.

Teiden heikosta kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle (siirryt toiseen palveluun), puh. 0200 2100 (24 h/vrk). Tietoa voimassa olevista painorajoituksista saa osoitteesta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/ (siirryt toiseen palveluun).