Keskisuomalaista ruokakulttuuria vahvistetaan valokuvakisalla

Keskisuomalaista ruokaa nostetaan tänä vuonna esille erityisen näkyvästi, muun muassa valokuvakilpailulla.

Keski-Suomi
Keskisuomalaista ruokakultturia edistetään valokuvauskilpailulla.
Keskisuomalaista ruokakultturia edistetään valokuvauskilpailulla.Joni Rahunen

Maakunnan ruokateemaa vaalitaan esimerkiksi huhtikuussa vietettävän Keski-Suomen päivän yhteydessä. Kuluvan vuoden aikana maakunnassa järjestetään useita ruokatapahtumia.

Käynnissä on myös ruokakuvakilpailu Makujen Keski-Suomi (siirryt toiseen palveluun). Sen järjestävät Keskisuomalainen, Yle Jyväskylä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen liitto.

Kisassa haetaan luovia, oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalainen ruoka.

– Ruoka lisää todella monella tavalla hyvinvointia. Siihen kuuluu sosiaalisuus, yhteisöllisyys ja paikat missä syödään. Se voi olla rantanuotion ääressä syöty kalakeitto ja tikkupulla tai jossain muussa paikassa syöty keskisuomalainen ruoka. Kuvakisassa toivotaankin luovuutta ja uudenlaista ruoka-ajattelua, kuvailee viestintäpäällikkö Tuulia Nieminen Keski-Suomen liitosta.

Ruokakuvakilpailuun voi osallistua instagramissa ja twitterissä aihetunnisteilla #makujenkeskisuomi. Kilpailuaikaa on huhtikuun 4. päivään saakka.