Lappeenrannan betoninen alikulku keskikaupungilla saa väriä ensi kesänä – luvassa korkeatasoisia muraaleja

Betoninen kaupungintalon ja kansalaistorin alikulkutunneli on saamassa väriä. Alikulkuun tulee korkeatasoisia muraaleja.

seinämaalaus
Brahenkatu
Muraalit ovat tulossa Kirkkokadun ympäristöön, Kauppakeskus Gallerian ja Virastotalon väliselle alueelle.YLE

Lappeenrannan kaupungintalon ja kansalaistorin alla kulkevaan betoniseen alikulkuun tulee ensi kesänä seinämaalauksia eli muraaleja.

Muraalien aiheet ammennetaan kaupunkilaisilta, jotka voivat kertoa tarinoita Lappeenrannasta. Tarinat toimivat innokkeena taiteilijoiden töiden ideointiin.

– Taiteilijoiden ei ole tarkoitus vain kuvittaa kerrottuja tarinoita, vaan luoda niistä jotain uutta, sanoo taidejohtaja Anna Vilkuna Kaakon Taiteesta.

Lappeenrannan kaupunki ja Kaakon taide etsivät tarinoita kaupunkilaisilta Lappeenrannan historiaan sekä nykypäivään liittyen. Kertomuksien tyyli on vapaa: ne voivat olla keksittyjä, kuultuja tai esimerkiksi omakohtaisia kokemuksia Lappeenrannasta.

Tarina voi myös kertoa kertomuksen tulevaisuudesta, esimerkiksi miltä Lappeenranta näyttäisi vuonna 2050.

Tarinoiden pohjalta seinämaalauskilpailu

Kaupunkilaisten tarinat julkaistaan myöhemmin keväällä, jonka pohjalta taiteilijat lähtevät kehittämään omia kilpailuehdotuksiaan Kirkkokadun seinämaalauksiksi.

– Tuomaristo sitten valitsee toteutettavat teokset, kertoo Vilkuna.

Seinämaalauskilpailun tuotoksista katukuvassa saadaan nauttia ensi kesästä alkaen.

Seinämaalaukset liittyvät Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoteen.

Tarinoita on mahdollista lähettää huhtikuun 7. päivään saakka. Tarinan voi lähettää osoitteessa: https://bit.ly/2F3rwbA (siirryt toiseen palveluun) tai suoraan sähköpostilla mikko.holm@lappeenranta.fi (siirryt toiseen palveluun). Tarinat on mahdollista toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelu Winkkiin kaupungintalolle.