Pohjantähden rikosepäilyt avataan uudelleen tutkintaan

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt poliisit jatkamaan yhtiön rikostutkintaa, joka lopetettiin lokakuussa.

Pohjantähti keskinäinen vakuutusyhtiö
Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa
Nina Keski-Korpela / Yle

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt, että vakuutusyhtiö Pohjantähteä koskeva poliisitutkinta on avattava uudestaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat verkkolehdessään.

Hämeenlinnassa pääpaikkaansa pitävän Pohjantähden ylimääräinen yhtiökokous 30.10.2017 vaihtoi vakuutusyhtiön hallituksen ylivoimaisella ääntenenemmistöllä.

Finanssivalvonta teki ylimääräisestä yhtiökokouksesta tutkintapyynnön Hämeen poliisille viime kesänä. Finanssivalvonta halusi selvittää, oliko Pohjantähden ylimääräisessä yhtiökokouksessa toimittu vastoin lakia.

Fiva arvioi, että henkilötietojen käsittelyssä oli saatettu laiminlyödä henkilötietolakia. Mahdollinen rikos olisi tapahtunut siten, että valtakirjojen hankinnassa olisi käytetty yhtiön asiakasrekisteriä. Fiva epäili myös, että valtakirjojen hankinnassa olisi syyllistytty väärennösrikoksiin.

Lisäksi Fiva epäili myös, että olisi tapahtunut myös vakuutusyhtiörikos.

Hämeen poliisi lopetti tutkinnan lokakuussa katsoen, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Finanssivalvonta teki kuitenkin tutkinnan lopettamisesta kantelun valtakunnansyyttäjänvirastolle. Virasto päätti tässä kuussa, että asian poliisitutkintaa on jatkettava.

Pohjantähden tiedotteen mukaan tutkinta koskee henkilöitä, ei vakuutusyhtiö Pohjantähteä.