70-vuotiasta miestä epäillään törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – vastaavia tapauksia 30 esitutkinnassa Itä-Suomessa

Tapausta hoitamaan on nimetty erikoissyyttäjä Mikkelistä.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Kaksi lasta seisoo ulkona.
Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet kolmeen alaikäiseen. Tiina Jutila / Yle

Joensuulaista 70-vuotiasta miestä epäillään raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet kolmeen miehen lähipiiriin kuuluneeseen lapseen vuosien 2001 ja 2017 välillä.

Tapaus lähti selviämään, kun uhrit ottivat yhteyttä poliisiin, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Uhrit ovat lähisukulaisia keskenään, ja kaksi heistä on jo täysi-ikäisiä. Yksi asianomistajista on edelleen alle 18-vuotias. Rikoksien epäillään tapahtuneen Joensuun kaupungin haja-asutusalueella epäillyn miehen yksityisasunnossa.

Vakavatkin rikokset ratkeava, vaikka aikaa olisi kulunut

Poliisi ei kerro tarkempia yksityiskohtia asian arkaluontoisuuden vuoksi.

– Halusimme kuitenkin tiedottaa tästä tapauksesta, jotta kansalaiset tietäisivät tällaisten rikosten selviävän pitkänkin ajan kuluttua, rikoskomisario Hämäläinen sanoo.

Hänen mukaansa Itä-Suomessa on vastaavia tapauksia esitutkinnassa 30, joka on tavallinen määrä.

Joensuun poliisi on tammikuusta 2018 alkaen suorittanut esitutkintaa rikoskokonaisuudesta. Tutkinta on nyt valmis, ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyttäjäksi on nimetty erikoissyyttäjä Pia Mäenpää Mikkelistä.