Wärtsilä toimittaa moottorit Wasalinen uuteen laivaan

Wärtsilä tuottaa Wasalinen uuteen laivaan teknologiaa, joka tekee aluksesta tehokkaan ja ympäristöystävällisen.

Vaasa
Merenkurkun uusi laiva
Merenkurkun uuteen laivaan mahtuu muun muassa rahtia enemmän kuin nykyiseen alukseen.Rauma Marine Constructions

Wärtsilä valmistaa moottorit ja muuta hybriditeknologiaa Wasalinen uuteen laivaan. Kyse on järjestelmästä, johon kuuluu neljä monipolttoainemoottoria. Moottorit toimivat sekä nestemäisellä maakaasulla että biokaasulla.

– Yksi laivan merkittävistä ominaisuuksista on sen hybridipropulsioratkaisu. Siihen kuuluu neljä erittäin tehokasta Wärtsilä 31DF -monipolttoainemoottoria, joita voidaan ajaa niin nestemäisellä maakaasulla (LNG) kuin biokaasulla. Wärtsilä 31 -moottorin dieselversio on valittu Guinnessin ennätystenkirjaan maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina, kerrotaan Wärtsilän tiedotteessa.

Wärtsilä toimittaa myös LNG:n varastointi-, syöttö- ja ohjausjärjestelmät sekä ohjauspotkurit, katalysaattorit, ohjausjärjestelmät ja integroidut sähkö- ja automaatiojärjestelmät, joihin kuuluu energia- ja tehonhallintajärjestelmä hybridiratkaisun käytön optimointiin.

Tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä

Wärtsilän mukaan yhtiön moottorit ja muut järjestelmät vähentävät uuden laivan hiilidioksidipäästöjä yli 50 prosenttia Wasalinen nykyiseen laivaan verrattuna.

Wärtsilän laitetoimitusta laajentaa kymmenen vuoden huoltosopimus. Wärtsilä voi lisäksi käyttää alusta testialustana tuotekehityksessä ja teknologian esittelyssä.

Wasalinen uuden laivan on määrä olla valmis toukokuussa 2021. Uuteen alukseen mahtuu 800 matkustajaa ja siinä on 1500 kaistametriä tilaa rekoille ja matkustajien ajoneuvoille. Uusi alus rakennetaan Raumalla.