Ylioppilaskokeissa taas teknisiä ongelmia ja viivästyksiä useissa lukioissa

Viivästykset koskivat satoja kirjoittajia muun muassa Porin suomalaisessa yhteislyseossa.

ylioppilaskirjoitukset
Sähköiset ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskokeissa kirjoitettiin keskiviikkona vieraiden kielten pitkän oppimäärän koe.Markus Heikkilä / Yle

Ylioppilaskokeiden ongelmat ovat jatkuneet vieraan kielen pitkän oppimäärän koepäivänä. Muun muassa Porin suomalaisessa yhteislyseossa noin 160 kirjoittajaa joutui odottamaan aamulla puoli tuntia kokeen alussa, kun isojen videotiedostojen lataus ruuhkautti tietoverkon.

– Tilanne oli odottavan rauhallinen, PSYLlin vararehtori Katri Ylitalo kuvaa tilannetta.

Porin suomalaisessa yhteislyseossa oli isoja ongelmia myös viime viikolla, kun äidinkielen kokeiden ongelmat vaivasivat kouluissa eri puolilla Suomea

Ongelmia sadoilla opiskelijoilla

Tämänpäiväiset viivästykset olivat ylioppilastutkintolautakunnan mukaan vähäisempiä kuin viime viikolla. Häiriöt koskivat kuitenkin satoja opiskelijoita.

– Tänään ongelmia oli aamulla muutamassa lukiossa ja iltapäivällä yhdessä. Jos jossain koulussa ongelmat toistuvat useissa kokeissa, käymme asian läpi yhdessä koulujen henkilökunnan kanssa. Esimerkiksi loki-tiedostoista voidaan saada tietoa, mitä kokeissa on tapahtunut, ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä sanoo.

Tähkän mukaan on tyypillistä, että sähköisissä kokeissa on ongelmia joissakin kouluissa, joten keskiviikon tilanne ei ollut lautakunnan näkökulmasta kokonaisuutena erityisen vakava. Ylioppilaskokeet jatkuvat perjantaina äidinkielen kirjoitustaidon kokeella.

Uutisesta voi keskustella 20.3. klo 22 saakka.