Hyppää sisältöön

Tubettaja Roni Back koki joutuneensa osaksi perussuomalaisen vaalikampanjaa: "Tästä ei ollut sovittu"

Perussuomalaisten ehdokas Arto Luukkanen hämmästelee tulkintaa, mutta poisti Facebook-sivuiltaan videon, jossa hän esiintyi suositun tubettajan kanssa.

Roni Back ja Arto Luukkanen Kuva: Yle, Jarno Kuusinen / AOP

Tubettaja Roni Back kokee, että hänet valjastettiin ilman suostumusta osaksi perussuomalaisten ehdokkaan Arto Luukkasen vaalikampanjaa. Kyse on siitä, että Luukkanen jakoi Facebook-sivullaan videota, jossa hän esiintyy Backin kanssa.

Video oli kuvattu, kun Back oli vieraana Luukkasen toimittamassa keskusteluohjelmassa Alfa-tv:llä. Backin mukaan video oli tarkoitettu vain ohjelman jakson mainostamiseen sosiaalisessa mediassa.

Video on poistettu Facebookista sen jälkeen, kun Backin avustajat olivat vaatineet sitä.

– Se pöyristytti, että klippejä käytettiin tuolla tavalla. Piti olla vain ohjelmaa varten, mutta se olikin ihan muualla. Ihmiset eivät tajua, mikä valta sillä on, että käyttää tuollaista klippiä, Back sanoo.

– Tuskin videota olisi muuten jaettu, ellei sillä olisi kalasteltu ihmisten hyväksyntää. Että tuo tuntee Ronin, ne on hyvissä väleissä.

Arto Luukkanen hämmästelee videon jakamisesta noussutta arvostelua. Hän kertoo, että video oli ladattu Facebook-sivulle jo muutama kuukausi sitten, jolloin hän ei vielä ollut eduskuntavaaleissa ehdolla. Luukkanen toimii perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna Järvenpäässä.

Hän korostaa, että kyseessä on epäpoliittinen video, jossa sanottiin, että koulunkäynti on tärkeää. Videolla Back esiintyy Luukkasen kanssa ja kehottaa muun muassa nuoria käymään koulua.

Luukkanen sanoo, että video poistettiin heti, kun sitä oli eilen pyydetty.

– Ihmisten toiveita pitää kunnioittaa, hän perustelee.

Luukkanen kiistää, että Back olisi otettu osaksi hänen vaalikampanjaansa. Luukkanen sanoo ajattelutapaa "huimaksi jutuksi".

– Sehän johtaisi siihen, että tulevan ehdokkaan pitäisi elää hermeettisessä pallossa, jossa ei joudu kenenkään kanssa tekemisiin. Minulla ei ole kristallipalloa, josta voin sanoa, että minusta tulee ehdokas, Luukkanen sanoo.

Backin mukaan on yleistä, että hänen nimeään on käytetty "väärässä paikassa", mutta ensimmäistä kertaa hän koki tulleensa liitetyksi osaksi vaalikampanjointia. Back painottaa, ettei halua ottaa poliittista kantaa eikä esiintyä vaalikampanjassa.