Rovaniemen koulutuskuntayhtymä hakee Oppipojan kiinteistön ostajaa konkurssiin

Koulutuskuntayhtymän hallitus hakee konkurssia yli 215 000 euron saatavien vuoksi.

Rakentaminen & kiinteistöt
Opetusravintola Oppipoika, Rovaniemi
Opetusravintola Oppipoika vuonna 2016.Sauli Antikainen / Yle

RovaniemiRovaniemen koulutuskuntayhtymä hakee Oppipojan kiinteistön ostajaa konkurssiin. Oppipoika oli kuntayhtymän käytössä kesään 2017 asti. Sen jälkeen ravintola-alan opetus siirrettiin Viirinkankaalle ja kuntayhtymä myi kiinteistön.

Oppipojan kiinteistön osti hotelliyritys Hansaman Hotels Group kesäkuussa 2017, mutta jätti maksamatta koko 6,7 miljoonan euron suuruisen kauppasumman. Hansaman ei ole huolehtinut myöskään kiinteistön ylläpidosta, joten hoitokustannukset ovat jääneet koulutuskuntayhtymän maksettavaksi.

Oikeus on määrännyt Hansamanin maksamaan koulutuskuntayhtymälle kiinteistökauppasotkusta erilaisia korvauksia yli 215 000 euroa, mutta yhtiö ei ole maksanut niitä kuntayhtymälle.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitus päätti torstaina, että se hakee hotelliyhtiötä konkurssiin rästiin jääneiden saamisten vuoksi.

Oppipoika myydään tai vuokrataan kokonaisuudessaan

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä päätti lisäksi torstaina, että se ei halua vuokrata osaa Oppipojan kiinteistöstä Rovaniemen kaupungille. Kaupunki haluaisi vuokrata tilaa Oppipojan kiinteistöstä Rovaniemen kaupungintalon remontin väistötiloiksi.

Kuntayhtymä haluaa ensisijaisesti myydä kiinteistön. Vuokraus on koulutuskuntayhtymälle vasta toissijainen vaihtoehto, ja se on valmis vuokraamaan kiinteistön vain markkinaehtoisesti ja kokonaisuudessaan.

Koulutuskuntayhtymän hallituksen mukaan kuntayhtymän ydintehtävä ei ole kiinteistöjen vuokraus vaan koulutustoiminta. Rovaniemen kaupunki ja kuntayhtymä käyvät parhaillaan neuvotteluja Oppipojan kiinteistön käytöstä.

Ravintola-alan koulutus loppui opetusravintola Oppipojassa ja muualla kiinteistössä kevätlukukauden jälkeen vuonna 2017. Myös hallinnon työntekijät siirtyivät silloin muihin tiloihin. Opetushotelli Oppipojan toiminta loppui kiinteistössä jo kymmenkunta vuotta aikaisemmin.

Lue lisää

Rovaniemen kaupungintalon väkeä evakkoon Oppipoikaan?

Hovioikeus vahvisti Oppipojan kiinteistökaupan purkamisen

Miljoonien hotellikauppa yhä maksamatta Rovaniemellä – Pöytälaatikkofirman miehet vakuuttivat puheillaan ja taustoillaan

Hotellikiinteistö tyhjänä Rovaniemen keskustassa samaan aikaan matkailun supertalven kanssa

Oppipojan kiinteistöön tulee hotelli