Päiväkotipulmaan pohditaan ratkaisua Ylitorniolla – vaihtoehtojen kärjessä uudisrakentaminen

Nyt päiväkotitoimintaa on kahdessa kiinteistössä, joista toinen on ison peruskorjauksen tarpeessa ja toinen ei vastaa toiminnan tarpeita.

päivähoito
Ylitornion kunnan keskustaa.
Kyösti Vaara / Yle

Ylitornion kunta valmistautuu rakentamaan uuden päiväkodin. Suunnittelu- ja aloitustöihin on varattu miljoona euroa jo tälle vuodelle ja yhteensä noin 2,5 miljoonan euron rakennushanke on tarkoitus viedä loppuun ensi vuonna.

Päiväkotiratkaisua on pohdittu kunnassa pitkään ja eri vaihtoehdoista uudisrakennusta on pidetty järkevimpänä vaihtoehtona. Nyt kuntakeskuksessa on kaksi päiväkotia.

Suutarinmäen päiväkoti vaatisi isoa peruskorjausta ja lukion tiloissa toimiva päiväkoti ei tilojen puolesta vastaa päiväkodin tarpeita.

Valtuusto sinetöinee uudisrakennusvaihtoehdon maanantaina 25. maaliskuuta. Uuden päiväkodin rakennuspaikaksi on kaavailtu Ojavainion tonttia.

Vaihtoehtona uudelle päiväkotirakennukselle on tarkasteltu myös Suutarinmäen päiväkodin yksityistämistä ja lukiossa toimivan päiväkodin säilyttämistä kunnalla. Tämä on nähty varsinkin henkilöstön kannalta epävarmimpana vaihtoehtona. Lukion päiväkodin remontti vaatisi 100 000 – 200 000 euron investoinnin.

Toisena mahdollisuutena on ollút säilyttää nykytilanne eli molemmat päiväkodit jatkaisivat kunnan toimintana ja kunta tekisi rakennuksiin peruskorjauksia 1–2 miljoonalla eurolla.