Kansallisen lääkekehityskeskuksen sijaintipaikaksi esitetään Turkua – "Turun asema suomalaisen lääkekehityksen johtavana alueena voi vahvistua entisestään"

Selvitys lääkekehityskeskuksesta luovutettiin tänään sosiaali- ja terveysministeriölle.

Kotimaa
laboratorio
AOP

Kansallisen lääkekehityskeskuksen sijaintipaikaksi ehdotetaan Turkua.

Sosiaali- ja terveysministeriölle luovutettiin raportti tänään. Raportissa on selvitykset lääkekehityskeskuksen sijaintipaikasta ja yhtiömuodosta, kertoo ministeriön tiedote.

Raportin on tehnyt selvityshenkilö Jyrki Liljeroos.

Liljeroos esittää raportissaan, että lääkekehityskeskuksen toiminta organisoidaan perustamalla osakeyhtiö.

Päätöksen lääkekehityskeskuksesta tekee seuraava hallitus.

Seuraavaksi lääkekehityskeskukselle laaditaan liiketoimintasuunnitelma. Lääkekehityskeskuksen tarkoituksena on parantaa yliopistoissa tehtyjen löydösten kaupallista potentiaalia. Lääkekehityskeskus palvelisi koko maan tutkijoita esimerkiksi yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa ja sairaaloissa.

Turku Business Regionin ja Turku Science Park Py:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen näkee, että jo pelkkä sijaintiehdotus on hyvä uutinen Turulle.

– Kuulostaa erittäin hyvältä. Lääkekehityksen kannalta toki olennaista on, että tämä kehityskeskus perustetaan Suomeen. Sijaintipaikalla on se merkitys, että sieltä käsin tätä kokonaisuutta koordinoidaan.

Kyynäräisen mukaan jos hallitus päättää perustaa lääkekehityskeskuksen Turkuun, niin se vahvistaa kaupungin kansainvälistä asemaa.

– Lääkekehityksessä on vahvat perinteet Turussa. Keskuksen kautta Turun asema suomalaisen lääkekehityksen johtavana alueena voi vahvistua entisestään.

Lue lisää:

Turku haluaa lääkekehityskeskuksen – ministeri lupaa päätöksen paikasta vielä tänä vuonna

Artikkeliin lisätty Kyynäräisen kommentit klo 15:46.