Keminmaalle ja Kemiin hiihtosuunnistuksen MM-kisat?

Kemin seudun suunnistusseura Suunta 2000 ry hakee hiihtosuunnistuksen maailmanmestaruuskisoja Keminmaalle ja Kemiin.

hiihtosuunnistus
Hiihtosuunnistus SM-kisat Rukalla 2016
Ensio Karjalainen / Yle

Ensi vuonna Kemissä hiihdetään hiihtosuunnistuksen SM-kisat ja tavoitteena on, että Kemi saisi MM-esikisat vuodelle 2021 ja Keminmaa maailmanmestaruuskilpailut vuotta myöhemmin.

Aloite kisojen järjestämisestä on tullut Kansainväliseltä suunnistusliitolta IOF:ltä.

Virallisen hakemusprosessin mukaan Suunta 2000 ry tekee nyt kisojen järjestämisestä hakemuksen Suomen Suunnistusliitolle, joka puolestaan vie esityksen edelleen IOF:lle.

Suomen Suunnistusliiton ehtona asian eteenpäin viemiselle on ollut, että sekä Kemi että Keminmaa sitoutuvat tukemaan kisoja kumpikin 30 000 eurolla. Molemmat kunnat ovat tehneet myönteisen päätöksen.

Alueen maastot kisoille sopivat

Suunta 2000 ry:n puheenjohtajan Olavi Holopaisen mukaan seutukunnalla on hyvät valmiudet maailmanmestaruuskisojen järjestämiseen:

– Meiltä löytyy avainhenkilöstöä, joka on ollut Ylläksen kisoja järjestämässä kolmena vuonna ja uskon, että naapuriseuratkin osallistuvat talkootyöhön, Holopainen sanoo.

Keminmaan Kallinkankaan ja Kemin Rova-Jungon maastot soveltuvat hyvin hiihtosuunnistuksen maailmanmestaruuskisoihin.

– Keminmaan alue soveltuu sprinttimatkoille erittäin hyvin. Kallilla on hyvä latuverkosto valmiina, siihen on helppo tehdä lisää uria. Kemikin on soveltuva, sieltä ollaan tekemässä uutta karttaa. Kemi on aluetta, jossa ei ole hiihtosuunnistettu aikaisemmin, Olavi Holopainen kertoo.