Merihädässä Norjan rannikolla ollut risteilyalus saatu hinattua maihin – lähes 500 ihmistä evakuoitu

Verdens Gang -lehden mukaan risteilyaluksen kapteeni on suomalainen.

Norja
Viking Sky -risteilijää hinataan Molden satamaan.
Viking Sky -risteilijää hinataan Molden satamaan.Svein Ove Ekornesvaag / AFP

Merihätään Norjan rannikolla joutunuttta Viking Sky -risteilijä on saatu hinattua Molden satamaan.

Kolme aluksen neljästä moottorista saatiin toimimaan, mutta liikkuminen kovassa merenkäynnissä oli hidasta.

Aluksesta on tähän mennessä evakuoitu helikopterien avulla 479 matkustajaa. Risteilijässä oli onnettomuushetkellä yhteensä 1 373 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Viranomaisten mukaan 17 ihmistä on toimitettu laivalta sairaalaan. Kolme iäkästä matkustajaa on loukkaantunut vakavammin saatuaan luunmurtumia. Suurin osa laivan matkustajista on yhdysvaltalaisia ja brittejä.

Pelastustyöt saivat alkunsa eilen iltapäivällä, kun Hustadin edustalla matkannut Viking Sky kärsi konevian ja laiva lähetti hätäviestin.

Hustad
Yle Uutisgrafiikka

Huonekalut liukuivat kansilla

Laivan kannella lauantaina kuvatussa videossa näkyy, miten huonekalut liukuivat lattialla aluksen keinuessa voimakkaasti.

– Pelkäsin. En ole koskaan kokenut mitään niin pelottavaa. Rukoilin ja pyysin turvaa kaikille laivan ihmisille, matkustajana ollut Janet Jacob kertoo NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Hänet evakuoitiin laivalta helikopterilla.

– Ensin meidät evakuoitiin toiselle kannelle, koska lasia oli särkynyt ja sisään tuli vettä. Helikopterikyyti oli pelottava. Tuuli oli kuin tornado, Jacob kuvailee.

Laivalla matkustajana olevan Alexus Sheppardin Twitterissä jakamassa kuvassa näkyy, miten laivan kansille kerääntyneet ihmiset odottavat aluksen rantautumista.

Verdens Gang -lehden mukaan risteilyaluksen kapteeni on suomalainen. Viking Skyn miehistön jäsenet ovat kotoisin 45 eri maasta.

Uutista päivitetään.

Lue lisää:

Yli tuhat henkilöä evakuoidaan merihätään joutuneelta risteilyalukselta Norjan rannikolla – video

Lähteet: STT, NRK