Heikkilä, Heino ja Simonsson kisaavat Suomen suurimpiin kuuluvasta taideakatemian palkinnosta

Jaossa on 25 000 euron palkintoraha ja näyttely Espoon modernin taiteen museossa.

palkinnot
Kim Simonsson, Alma Heikkilä ja Aaron Heino.
Kuvataiteilija Alma Heikkilä (kesk.), kuvanveistäjä Aaron Heino (oik.) ja kuvanveistäjä Kim Simonsson Suomen taideakatemian 4. kuvataidepalkinnon palkintoehdokkaiden julkistustilaisuudessa Helsingissä 25. maaliskuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tänä vuonna jälleen jaettavasta Suomen taideakatemian kuvataidepalkinnosta kisaa kolme taiteilijaa. Ehdolla ovat kuvataiteilija Alma Heikkilä, kuvanveistäjä Aaron Heino ja kuvanveistäjä Kim Simonsson.

Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja se on suuruudeltaan 25 000 euroa. Palkintoon kuuluu myös oikeus pitää näyttely Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa ja näyttelykirjan julkaiseminen.

Palkinto myönnetään taiteilijalle, joka on parhaassa luomisvireessä ja jonka teoksilla on kansainvälistä kiinnostavuutta. Voittaja saa 25 000 euron rahapalkinnon ja oikeuden pitää näyttelyn EMMAssa ensi vuonna. Näyttelystä tehdään myös näyttelykirja.

Palkinnon saaja julkistetaan EMMAssa 14. toukokuuta.

Edellisen palkinnon sai kuvataiteilija Outi Pieski. Vuonna 2015 palkittiin Camilla Vuorenmaa ja ensimmäisen palkinnon laatuaan vuonna 2013 sai Tuomas A. Laitinen.

Palkinto on rahallisesti yksi suurimmista kuvataiteelle myönnettävistä palkinnoista Suomessa. Tämän hetken suurin suomalainen kuvataidepalkinto Ars Fennica on suuruudeltaan 40 000 euroa Kuvataiteilijat voivat saada myös Suomen Kulttuurirahaston palkinnon, joka on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Lue myös:

Yle Kultakuume: Sienet puhuvat kuvataiteilija Alma Heikkilän taiteessa

Kun perheeseen syntyi erityislapsi, Kim Simonsson tajusi olevansa itsekeskeinen

"Minun taidettani katsellaan vielä 1 800 miljoonan vuoden päästä" – kivenveistäjille materiaalivalinta on olennainen kysymys

Jutun kommentointimahdollisuus on auki klo 22.00 saakka.