Kajaanissa etsitään pelaajia e-urheilun harjoitusrinkiin: “Haluamme tehdä pelaamisesta urheilijamaisen elämäntavan”

Kajaanilainen yhdistys haluaa tulevaisuudessa olla e-urheilijoiden kasvattajaseura.

Kajaani
Assembly, tietokone, pelaaminen
Garde-Party valmentaa jatkossa nuoria aikuisia, jotka haluavat e-urheilijoiksi. Jussi Mankkinen / Yle

Verkkopelaamiseen keskittynyt yhdistys Garde-Party ry alkaa treenata e-urheilijoita Kajaanissa. Vuonna 2002 perustettu yhdistys on aiemmin järjestänyt verkkopelitapahtumia, joista suurin on jokavuotinen GetOnLine.

Yhdistys hakee 20 e-urheilusta kiinnostunutta nuorta aikuista. Peliksi on valittu yksi maailman suosituimmista e-urheilupeleistä, CS:GO.

– Tavoitteena on löytää porukka, jolla on tavoitteita ja unelmia e-urheilun saralla. Ei välttämättä riitä, että on hyvä pelaaja, pitää olla halua tulla e-urheilijaksi, kertoo Garde-Party ry:n puheenjohtaja Arto Moilanen.

Moilasen mukaan yhdistyksen pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittyä kasvattajaseuraksi tuleville e-urheilutähdille. Yhdistys haluaa tuoda pelaajia pois kotikoneiltaan sosiaalisiin tapahtumiin ja viikoittaisen harjoitusohjelman piiriin.

– Keskitymme pelaamisen lisäksi oheisharjoitteluun ja jopa liikuntaan. Haluamme tehdä pelaamisesta urheilijamaisen elämäntavan, Moilanen sanoo.

Aiheesta lisää:

Kun Mikko Heikkinen ja Tino Oittinen alkoivat pelata tosissaan, ruutuaika väheni – E-urheilulukiossa keskitytään määrän sijasta laatuun