Finnkino ilmoitti perussuomalaisten väkivaltaisen vaalivideon esitysten päättymisestä

Videolla maahanmuuttajia syytetään turvallisuustilanteen heikkenemisestä.

Perussuomalaiset
 Youtubesta otettu kuvakaappaus, jossa näkyy pysäytyskuva perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjavideosta (V niin kuin ketutus).
Youtubesta otettu kuvakaappaus, jossa näkyy pysäytyskuva perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjavideosta (V niin kuin ketutus).Lehtikuva

Finnkino ei näytä perussuomalaisten kohua aiheuttanutta väkivaltaista vaalivideota elokuvateattereissaan.

Finnkinon teattereissa on esitetty 30 sekunnin traileria eli lyhyempää versiota "ketutushirviö"-kampanjan videosta. Videolla päättäjiin kyllästyneiden kansalaisten kiukusta kasvaa hirviö, joka hyökkää maan johtajia vastaan.

Finnkino lopettaa perussuomalaisten vaalimainoksen esittämisen tiistaina 26.3.

Ilta-Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho ei katsonut videon yllyttävän väkivaltaan.

Verkkojulkaisu Uusi Suomi (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kertoo, että perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo hämmästelee Finnkinon ilmoitusta. Hänen mukaansa kampanja oli jo muutenkin päättynyt pari päivää sitten.

Finnkinossa selitykseksi vaalivideon esityksille vielä aiotun aikataulun jälkeen arvellaan niin sanottua kontaktitakuuta. Siinä mainosta esitetään tavallisesti niin kauan kuin sen on nähnyt sovittu määrä elokuvissa käynyttä.

Yle ei maanantaina tavoittanut Finnkinon edustajaa kommentoimaan asiaa.

Juttua täydennetty kello 17.35: Lisätty Uuden Suomen tieto kampanjan päättymisestä.

Juttua muokattu kello 18:11: Tarkennettu, että videolla hirviö hyökkää johtajia vastaan, eivät kansalaiset.

Juttua muokattu 26.3 kello 9.24: Muutettu lause: 'Elokuvateatteriketju Finnkino keskeyttää perussuomalaisten kohua aiheuttaneen, väkivaltaisen vaalivideon esittämisen elokuvateattereissaan' muotoon: 'Elokuvateatteriketju Finnkino ei näytä perussuomalaisten kohua aiheuttanutta väkivaltaista vaalivideota elokuvateattereissaan.'

Juttua muokattu 26.3 kello 10.30: Poistettu lause: Finnkino kertoo syyksi sen, että yhtiö ei hyväksy rasismia tai syrjintää.