1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokoomuksesta ja keskustasta vaaditaan erityistilintarkastusta Porin sivistystoimeen ja YH-asuntoihin

Taustalla ovat Porin palveluliikelaitoksen entisen johtajan Kaj Kainulaisen lausunnot, joilla hän puolustautui käräjäoikeuden istunnossa.

Pori
Porin vaakuna Cygnaeus-koulun seinällä
Satakunnan vaakuna Porin Cygnaeus-koulun seinällä.Katja Halinen / Yle

Useat kokoomuksen ja keskustan kaupunginvaltuutetut vaativat Porissa erityistilintarkastusta sivistystoimeen ja kaupungin yleishyödylliseen asuntoyhtiöön Porin YH-asuntoihin.

Mikael Ropon (kok.) laatimassa ja useiden muiden valtuutettujen allekirjoittamassa aloitteessa nostetaan esille kaupungin palveluliikelaitoksen entisen johtajan Kaj Kainulaisen puheenvuoro Satakunnan käräjäoikeudessa.

Maan tapa?

Kaj Kainulainen on syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä, jotka liittyvät palveluliikelaitoksen rahankäyttöön Kainulaisen johtaja-aikana.

Kainulainen nosti oikeudenkäynnissä esille, että esimerkiksi sivistystoimessa ja Porin YH-asunnoissa olisi käytetty rahaa samankaltaisin pelisäännöin kuin palveluliikelaitoksessa.

Kainulainen jätti oikeudelle todisteeksi kopioita muiden hallintokuntien laskuista.

Aloitteessa todetaan, että kaupunkilaisten oikeus on saada tietää, onko myös muissa kaupungin hallintokunnissa kuin palveluliikelaitoksessa käytetty rahaa mahdollisesti lain tai kaupungin ohjeiden vastaisesti.

Toimialajohtaja: Meillä ei ole salattavaa

Porin sivistyspuolen toimialajohtaja Esa Kohtamäki kuuli valtuustoaloitteesta Porin valtuuston kokouksessa, jossa hän oli seuraamassa poliitikkojen keskustelua.

Kohtamäki sanoo, ettei osaa tarkkaan arvioida, mistä rahasummista Kainulainen on oikeudessa puhunut. Toimialajohtajan mukaan Porin sivistystoimella ei ole salattavaa ja rahankäytössä ei ole rikottu lakia tai kaupungin ohjeita.

– Jos valtuutetut haluavat tehdä erityistilintarkastuksen, se sopii meille, Kohtamäki sanoo.

Myös Porin YH-asuntojen hallituksen puheenjohtaja Esa J. Wahlman (sd.) sanoo, että heidän yhtiössään on toimittu lain ja kaupungin vaatimusten mukaan. Wahlman toivottaa erityistilintarkastuksen tervetulleeksi, jos sellaisen tekemiseen päädytään.

Uutisesta voi keskustella 25.3. klo 22 saakka.

Lue seuraavaksi