Merituulivoimalat ovat saaneet lisäaikaa Torniossa

Merelle terästehtaan edustalle rakennetaan 14 tuulivoimalaa, jos suunnitelmat toteutuvat.

tuulienergia
Tuulivoimala
Laura Valta / Yle

Torniossa jatketaan vuokrasopimusta, joka mahdollistaa osaltaan tuulivoimaloiden rakentamisen merelle Outokummun terästehtaan edustalle. Tornion kaupunki uusii vuokrasopimuksen vuoteen 2025 saakka, sillä tuulivoimayhtiö Rajakiiren aikomuksena on yhä rakentaa merituulivoimaloita Tornioon.

Yhtiöstä kerrotaan, että se on viime aikoina keskittynyt viemään eteenpäin maa-alueilla sijaitsevia hankkeita, mutta merituulivoimaloiden rakentamista ei ole suinkaan haudattu.

– Merituulivoimaloiden rakentaminen on astetta haastavampaa ja kalliimpaa kuin maatuulivoiden, joten olemme ottaneet aikalisän suunnitelmien kanssa, sanoo toimitusjohtaja Frans Liski Rajakiiri Oy:stä.

Edellinen maanvuokrasopimus ehti jo umpeutua

Yhtiö on vuokrannut merituulivoimaloita varten noin 350 hehtaarin suuruisen vesialueen Tornion kaupungilta, mutta myös vesialueen Pirkkön osakaskunnalta. Rajakiiren aikomuksena on pystyttää merelle 14 merituulivoimalaa.

Tuulivoimaloiden vuosivuokra alkaa juosta maanomistajalle siinä vaiheessa, kun yksittäinen tuulivoimala on toiminnassa ja kytketty siirtoverkkoon. Edellinen maanvuokrasopimus alueesta päättyi vuonna 2017.