Kouvolan päättäjät jättivät talouden sopeuttamistoimet vielä pöydälle – esillä henkilöstön vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut, veronkorotus ja palveluverkkojen läpikäynti

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee säästötoimenpiteitä uudestaan kahden viikon kuluttua.

menojen leikkaaminen
Kouvolan kaupungintalo
Kari Saastamoinen / Yle

Kouvolan kaupunginhallitus siirsi päätöstään talouden sopeuttamiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Säästötoimenpiteitä käsitellään seuraavan kerran kahden viikon kuluttua.

– Tämä on meille perinteinen tapa toimia, kun tällainen iso asia tulee eteen. Meidän pitää valtuustoryhmien sisällä ja ryhmien välillä pohtia rauhassa nämä asiat, jotta linja olisi lopulta mahdollisimman yksimielinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) sanoo.

Helmisen mukaan kaupunginhallitus kävi maanantaina perusteellisen pohjakeskustelun.

– Tilanne tiedostetaan ja tavoitteet, etenkin euromääräisesti hyväksytään hyvin laajasti, Helminen sanoo.

Vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell esittää, että kaupunki asettaisi 20 miljoonan euron säästötavoitteen. Keinoiksi on ehdotettu muun muassa henkilöstön vähentämiseen tähtääviä yt-neuvotteluja. Niillä tavoiteltaisiin säästöä, joka vastaa 100 henkilötyövuoden vähennystä.

Päättäjät joutuvat pureksimaan myös sitä, korotetaanko veroja prosenttiyksiköllä 21,75:een, ja ryhtyykö kaupunki tarkastelemaan palveluverkkojaan esimerkiksi lukioiden ja kulttuurin osalta.

Kouvolan taloustilanne on tiukka ja säästöjä tarvitaan. Kouvolan tilinpäätös viime vuodelta oli 26 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Kaupunginhallitus käsittelee säästötoimenpiteitä uudelleen 8. helmikuuta.

– Kahden viikon pitää riittää, Helminen totetaa nyt otetusta aikalisästä.