Seinäjokelaisen katsastusaseman lupa perutaan määräajaksi

Lännen Autokatsastus Oy:lle myönnetty katsastuslupa henkilöautoille perutaan huhtikuun alusta alkaen.

Seinäjoki
Auton katsastus
Yle, MOT

Traficom on perunut määräajaksi Lännen Autokatsastus Oy:n luvan. Katsastustoimipaikka ei ole Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan pystynyt varmistamaan katsastustoimintansa riittävän korkeaa laatua.

Perumisen syynä ovat merkittävät puutteet ajoneuvoissa olleiden vikojen ja puutteellisuuksien havaitsemisessa, arvostelussa ja kirjaamisessa sekä ajoneuvojen tarkastusmenetelmissä.

Traficom on antanut Lännen Autokatsastus Oy:lle huomautuksen jo marraskuussa 2017 ja edellyttänyt tuolloin paikkaa tekemään korjaavia toimenpiteitä. Silti vuoden 2018 aikana suoritetussa valvonnassa on todettu selkeitä virheitä ja puutteita.

– Katsastuksissa jäi huomaamatta turvallisuuteen suoraan liittyviä vakavia vikoja ja joitakin ajoneuvon tarkastamiseen käytettäviä tarkastusmenetelmiä jäi kokonaan suorittamatta, kertoo yksikönpäällikkö Olli Ahtola.

Seinäjoella peruttu ennenkin lupia

Traficom voi peruuttaa katsastusluvan uudestaan määräajaksi tai kokonaan mikäli katsastustoimipaikan toimenpiteiden laatu ei parane ja viraston vaatimia korjauksia ei tapahdu. Lännen Autokatsastus Oy on kiinni henkilöautojen tarkastuksien osalta kaksi viikkoa. Sen sijaan raskaan kaluston katsastukset onnistuvat erillisen luvan vuoksi. Myös autojen rekisteröinnit onnistuvat.

Mikäli henkilöauto on hylätty Lännen Autokatsastuksessa, jälkitarkastuksen voi Traficomin mukaan tehdä millä tahansa muulla katsastustoimipaikalla. Mikäli uudelleennäytöllä ei ole kiire, voi myös odottaa toimipisteen aukeamista uudelleen.

Traficom on aiemminkin perunut Seinäjoella katsastuslupia. Joulukuussa 2017 Traficom perui määräajaksi Seinäjoen Autokatsastus Oy:n katsastusluvan. Traficom kertoi tuolloin, että toimenpide on erittäin harvinainen koko Suomessa, sillä katsastuslupia ei peruta edes vuosittain.

Artikkelia korjattu 27.3.2019 klo 9:17. Lännen Autokatsastus Oy ei sulje täysin oviin kahdeksi viikoksi. Lisätty tieto, että rekisteröinnit onnistuvat, kuten myös raskaan kaluston katsastukset, jotka toimivat eri luvalla.