Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee miestä eduskuntaehdokkaan lievästä pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta Helsingissä – epäilty yhä kateissa

Eduskuntaehdokas Suldaan Said Ahmed oli mukana vaalitapahtumassa Itäkeskuksessa.

Vasemmistoliiton eduskuntaehdokas Suldaan Said Ahmed. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin poliisi kertoo, että se epäilee toistaiseksi tuntematonta miestä rikoksista, jotka tapahtuivat maanantaina noin kello 13.30.

Poliisin mukaan kansanedustajaehdokas oli oman kertomansa mukaan osallistunut vaalitapahtumaan Itäkeskuksessa ja oli aikeissa matkustaa metrolla Kontulaan, kun hänen luokseen tuli kaksi hänelle entuudestaan tuntematonta miestä. Toinen miehistä tönäisi häntä rintaan ja solvasi häntä erilaisilla loukkaavilla ilmauksilla.

Suldaan Said Ahmed nousi metroon, ja miehet tulivat samaan metrovaunuun. Kaikki jäivät pois Kontulan asemalla.

Poliisi kertoo, että solvaaminen jatkui koko metromatkan ajan aina Kontulan ostoskeskukselle asti. Siellä kansanedustajaehdokas tapasi poliisipartion ja kertoi heille tapahtuneesta.

Poliisipartio lähti epäillyn miehen perään, joka lähti poliisia pyörällä karkuun. Partio etsi miestä lähialueelta, mutta hän jäi kateisiin.

Poliisi ei ole saanut epäiltyä kiinni. Tietoa siitä, että onko tapahtumista valvontakamerakuvaa tai onko niillä silminnäkijöitä, ei poliisilla vielä ole.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, sanoo rikostarkastaja Jari Illukka Helsingin poliisista.

Suldaan Said Ahmedin mukaan mies oli myös tärvellyt hänen kampanjamateriaaliaan sekä solvannut kansanedustajaehdokasta puolustaneita sivullisia.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä tapahtumista.

.
.